Köpcentrum med 1.000 civila bombat

UKRAINA. Ett köpcentrum i staden Krementjuk i centrala Ukraina har träffats av ryska robotar, uppger president Volodymyr Zelenskyj enligt Reuters.

Krementjuk i centrala Ukraina

Enligt Zelenskyj befann sig runt 1.000 civila i köpcentret när det bombades.

”Köpcentrumet brinner, brandsoldater försöker släcka, antalet offer är omöjligt att uppskatta”, skriver presidenten i sin officiella Telegram-kanal. 

På bilder som tidningen Kyiv Independent publicerat syns hur en kraftig brand härjar köpcentret.

Inga uppgifter om omkomna har rapporterats.

-Pettersson säger att det finns inga militära mål direkt i närheten så bombningen av ett köpcentrum är ett terrorbrott.

Ryska statliga medier påstår att attacken är iscensatt av Ukraina.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Köpcentrum med 1.000 civila bombat

 1. Hoppas att USA och de andra länderna säger att om Putte bombar ett stort civilt mål till kommer de släppa tyglarna som håller tillbaka Ukraina från att använda sina västerländska vapen mot det territoriella Ryssland.

  23
  9
 2. Vad jag förstår kan man idag styra robotar ganska precist, så man kan väl med fog anta att shoppingcentret var målet.
  Sen nästa påstående. Pettersson mfl säger att det inte finns några militära mål i eller i närheten.
  Alltså ren terrorbombning av civila mål.

  Men av historien har vi lärt oss att militärer gömmer sig bland civila. Hur många gånger har vi inte hört om militära ledningscentraler mm inhysta ivåningar under skolor, sjukhus mm. Detta har då kanske främst handlat om islamister, men vad vet vi egentligen om vad som fanns i shoppingcentret.
  Jag har ingen aning, har inte varit där.

  Eller så är det så enkelt att ryssarna terrorbombar för att få civilbefolkningen att påskynda en fred.
  Alla ni nu som verkar ha svaret, var ni där och vet?

  14
  11
  • Många ledningscentraler i Ukraina menar du? I alla sjukhus, skolor, bostadsområden osv. Man kan nog med säkerhet säga att hela städer inte är ledningscentraler, hur gärna du än vill… 😊

   Att terrorbomba för att påskynda en fred… hör du inte själv hur dumt det låter? Det är Ryssland som krigar, hur ska dom kunna terrorbomba för att påskynda en fred? Ryssarna kan enkelt åka hem så blir det fred! Ukraina däremot skulle kunna terrorbomba ryska städer. Förhoppningsvis får de bättre vapen så de kan slå tillbaka mot Ryssland i Ryssland. Det skulle kunna tvinga fram en fred!

   18
   8
   • Anton. Jag tror att du har en förutfattad mening om mig och därför skriver som du gör.
    Jag skriver att jag inte vet eftersom jag inte har varit där. Men jag antar att roboten var programmerad att träffa shoppingcentret. Och då kan man ju undra varför?
    Gissar att det även inom den ryska armén förekommer någon form av kostnadskalkyler. En robot är inte gratis och skjuter man iväg dem vill man säkert att de träffar det man siktar på.
    Eller?
    Och nu, varför då ett shoppingcenter?
    Siktade man nu på det, så fanns det säkert en mening med det.

    Under andra världskriget terrorbombar Engelsmän och Amerikanare Tyska städer, rena civila mål. Anledningen då var att sänka civilbefolkningens motståndsvilja.

    Hur det nu är med den Ukrainska militären. Om de gömmer utrustning, vapen och personal bland civilbefolkningen eller ej kanske du har svaret på.

 3. I denna tråd, om ryskt angrepp mot ett köpcentrum, lyser de ryska trollen med sin frånvaro.

  När Ukraina- kriget en gång är över, då kommer ryssarna att vara Europas mest hatade folkslag. Ungefär som att vara tysk, 1946.

  33
  13
  • Ge dem tid, de kommer. Puttebrigaden dyker snart upp med otvetydiga bevis från Kreml själva att detta köpcentrum var en vapendepå och militärstridsledningsbas.

   20
   7
 4. Hur länge ska den civiliserade världen se på när mördaren Putin dödar civila?

  38
  18
 5. Helt enligt rysk doktrin, inget konstigt där. Varför slösa missiler på militära mål när det finns sådana här saftiga civila mål ?

  30
  16
 6. Dags för en rejäl smäll mitt i Kreml.
  Så det blir slut med svinet Putin.
  Den lilla fegisen vågar inte visa sig offentligt längre.
  Det kallar jag fegt, när man i samma stund beordrar bombning av civila oskyldiga
  i Ukraina.

  47
  17

Kommentera