Zelenskyjs uppmaning till Belarus: Ni är inga slavar

UKRAINA. I ett videoklipp, adresserat till folket i Belarus, uppmanar Ukrainas presidenten Volodymyr Zelenskyj belarusierna att stå på Ukrainas sida.

De ryska ledarna vill dra in er i kriget mellan Ukraina och Ryssland eftersom de inte bryr sig om era liv. Men ni är inga slavar och kan själva bestämma över ert eget öde, säger Zelenskyj i klippet.

Anförandet kommer mitt i den växande oron för att Belarus kan komma att invadera Ukraina för Rysslands räkning.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Zelenskyjs uppmaning till Belarus: Ni är inga slavar

  1. Och vilka var det som skapade denna ”vagga”? Vikingar från Roslagen. Därför heter det Ryssland. Rurik hette den furste som skapade riket. Rurik var av rusernas (=folk från Roslagen) stam. Alltså är Ryssland en svensk skapelse och tillhör därför Sverige.

    8
    1
  2. Peter Kostin, ”Rysslands vagga stod i Ukraina”, tänk en gång till, du skriver att Ukraina skapade Ryssland! Ryssland tillhör då rimligtvis Ukraina…

    Och du skriver att USA skulle ta till vapen om någon skulle stycka av Florida och ge till grannlandet, ja, absolut, precis som Ukraina gör när någon försöker stycka av delar av Ukraina och ge till grannlandet, inget konstigt alls, men din logik är ytterst märklig, baklänges på något obegripligt sätt.

    12
    2
  3. Belarus liksom Ukraina har alltid tillhört Ryssland. Rysslands vagga stod i Ukraina, liksom den Serbiska vaggan stod i Kosovo. Väst har bestämt att det ska vara så. Tänk om någon styckade av Florida och gav till Mexico, Då skulle USA ta till vapen. Lite skillnad på plätt och pannkaka

    10
    22
    • Ja fast där är det väl så att det är Mexikanarna som invaderat eller flytt
      till USA, många skäller på USA, men ändå vill så många leva där? Konstigt?
      Inga länder är perfekta att leva i, allra minst detta landet. Många andra länder
      försöker att göra sina länder bättre, men Sverige går åt motsatt håll!

      16
    • ”Rysslands vagga stod i Ukraina…”
      Per den logiken tillhör då Ryssland Ukraina och inte tvärtom.

      12

Kommentera