Hyperstagflation – En perfekt ekonomisk storm

EKONOMI. Hyperstagflation riskerar att drabba världsekonomin. Konsekvenserna av pandemi, krig och inflation samspelar just nu för att skapa unikt destruktiva förutsättningar för den västerländska civilisationen.

Inflation och räntor gröper enligt konjunkturinstitutet ur hushållens utrymme för konsumtion samtidigt som börsen har fallit och bostadspriserna har börjat vika av nedåt. Hur förhindrar man då denna situation från att urarta till ett samhällsekonomiskt blodbad? Vad ÄR egentligen Hyperstagflation? Hur har denna situation uppstått? Och kanske viktigast – vad bör man göra nu?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans video om HYPERSTAGFLATION.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Hyperstagflation – En perfekt ekonomisk storm


 1. naturlagar kommer som alltid avgöra var flytförmågan
  går, innan vraket sjunker till botten…för stunden flyter
  vi enbart på unkna gas-arter, vilka bestå av gammalt
  avfall från tidernas morgon (den tid då tiden stod still)

 2. Det går som Xi och Putin planerat, Västvärlden med USA och EU i spetsen rasar, EuroAsien vinner , Sydamerika går framåt och Afrika gör mindre framsteg.

  3
  1
 3. Hoppas folk förstår dett vid valurnorna 220911 MP skall ALDRIG någonsin ha regeringsmakt…Med tanke på alla skenande priser och kronans låga värde undrar jag samtidigt hur det kan vara kaos på Arlanda p,ga alla som vill åka på semester till sina hemländer .. drabbas inte dom av Höjningar på el, bränsle, resekostnad till och från jobbet , höjda hyror höjda matpriser??? eller nej visst ja dom slipper den stressen och oron och kan lugn åka på semester…

  26
 4. Inkompetenta vänsterregeringar har skapat detta Europa. Det är ingen slump. Jämför med Sovjetunionen. Så verkar Europa fungera nu. Tävlan om att ta mest galna beslut.
  Det måste till nationalistiska konservativa regeringar för att reda upp denna härva.
  Om vi börjar med att slänga ut alla kriminella muslimer, så är halva jobbet gjort.
  Lyssna på Lars Bern och Jonny Åkesson, de har förutsett allt detta.

  20
 5. Det blir en ännu mer spännande höst om även den kommande sk ”pandemin” kommer att slå till på samma gång. Både Fauci, Bill G och Biden har nämnt den ett flertal ggr. Ett flertal amatör-proffs-vetare räknar med att den kommer att vara farlig på riktigt.

  11
 6. Jag kommer ihåg hur Bolund bröstade upp sig och påstod att han var den stora stjärnan på klimatmötet i Glasgow. Inget kunde vara mer felaktigt. Däremot är han, övriga miljömuppar och de tyska kumpanerna i ledar-rollen när det handlar om den depression vi nu närmar oss. Bolund och de övriga har ju strypt den pålitliga kärnkraften vilket har trissat upp priset på el, som i sin tur har givit enorma påslag på skatter och moms. Särskilt det tyska elnätet har nu blivit beroende av Ryssland med ökade priser som följd. Och detta drabbar oss alla. Priset på drivmedel har ökat bl. a. pga. kriget. Men de hutlösa priserna i Sverige beror ju på skatter och moms. Dessa faktorer har nu orsakat en skenande inflation, som i sin tur har sett till att räntorna stiger. Höjda räntor är som ett rött skynke för all världens ekonomier men börsfall som reaktion. Investeringsviljan sjunker runtom i världen och inflationen späs på än mer. Depressionen är nu ett högst påtagligt faktum.
  Detta får vi nu leva med tills kriget är över. Och förmodligen ännu längre.
  Men glöm inte bort att det var sopan Bolund som hade en stor del i ekonomins fria fall.

  32
 7. Det ekonomiska penningsystemet är skuldmättat.
  Inflationen är en möjlig orsak av detta.
  Prisökninge av mat och olja är orsakad av girighet dvs man passar på att höja priserna nu.
  Detta om jag förstått Carl Norberg rätt.

  16
  2
  • ja det går inte att förneka att det troligt att putin och Miljöpartiet och Centerpartiet troligen konspirerar om detta. man har i princip oskadlig gort Europa

   6
   4

Kommentera