Ryska inrikestrupper strider vid fronten

UKRAINA. Ryska styrkor förstärker sina grupperingar runt Sievjerodonetsk för att slutföra sin erövring av staden. I sin senaste analys skriver Institute for the Study of War (ISW) att det ryska nationalgardet Rosgvardia nu satts in för att strida vid frontlinjen. 

Enligt ISW är det ryska nationalgardet inte avsett att vara en stridsstyrka som strider vid frontlinjen, utan snarare en styrka som ska användas inom Rysslands gränser. Enligt ISW kan deras inblandning i striderna runt Sievjerodonetsk därför tyda på att de ryska trupperna i området är kraftigt nedbrutna och i behov av att förlita sig på sekundära styrkor i striderna.

USA kommer bistå Ukraina med ytterligare 450 miljoner dollar, inklusive fler långdistansrobotar vilket Ukraina har bett om, rapporterar Sky News.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ryska inrikestrupper strider vid fronten

 1. Nu beordras Ukrainas militär att dra sig tillbaka från Sievjerodonetsk. Ukrainas militär uppgav på torsdagen att ryska styrkor även har tagit kontroll över byarna Loskutivka och Rai-Oleksandrivka. Såg att Zelenskyj anklagar sin spionchef för att orsaka nederlag. Det börjar bli dags att utreda huruvida Ukraina är demokratiskt eller inte. Rapporter om fänglsade motståndare till Zelenskyj förekommer bland neutrala nyhetsbyråer. Och Zelensky vill förbjuda det största oppositions partiet i parlamentet. Nu skickar USA mer vapen till Ukraina, men det hjälper inte. Det enda som skulle stoppa Ryssland är atomvapen.

  4
  1
 2. Apropå lite whataboutism så i alla militära krig ger man sig på kultur och traditioner.

  I Sverige har vi haft en riksdag som förstört traditioner, kultur och arv i 50 år.
  Vi befinner oss alltså i ett krig som vi inte får försvara oss mot! De som hatar Sverige har skapat en samhällsanda som skapar ångest i den som försöker argumentera mot kriget eller försvara sig!
  Det vet invandrarna och hånler mot svensken då de tar platsen ifrån oss. Den blodtörstige Sverigehataren har informerat invandraren om att de lugnt kan kränka svenskar. Media har dessutom berättat för invandrare att de inte skriver negativt om invandring!

  Sverigehatarna hämnas andra världskrigets fasor! Men varför vill de fortsätta utrotningens fasor när den folkgruppen själv utsattes för utrotning?

  33
  2
  • Jag var ute och gick vid en festplats idag. Såg många par där en var vit och en brun.
   Så på sätt och vis har Kerstin N rätt. Den vita svensken är på väg att försvinna.
   Även om Kerstin överdriver starkt.

   12
   7
 3. Go Midsommar till Pettersson, skribenterna och läsarna Äkta hustrun har fått dansa Små Grodorna m.m. tillsammans med folkdanslaget Nu återstår bara SåS. Tur att det finns svenska drycker och svensk kultur.(

  26
 4. Gott tecken att ryssen sätter in sina SS trupper, betyder att de har brist på kanonmat. SS trupperna duger till att spöa upp gamla gummor samt att skickas hem som 200.

  25
  14

Kommentera