Regeringens budget röstades igenom – fick stöd av Kakabaveh i sista stund

INRIKES. Riksdagen röstar igenom regeringens extra ändringsbudget med 174 röster mot 173. Det innebär att de många turerna kring vårbudgeten nu är över.

Trots att den politiska vilden Amineh Kakabaveh inför omröstningen inte gav några tydliga besked om hur hon tänkte rösta så landade det till slut i att hon gav sitt stöd till regeringens budget.

Den ändrade budgeten innehåller det pensionsförslag som S-regeringen kommit överens om tillsammans med C, MP, V.

Det innebär att garantinivån höjs till 9 779 kronor för en ensamstående pensionär 2022. De pensionärer som har en inkomst under det kommer nu få en höjd garantipension på 1 000 kronor per månad före skatt.

-Pettersson noterar att höjningen ska börja betalas ut straxt innan valet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Regeringens budget röstades igenom – fick stöd av Kakabaveh i sista stund

 1. Damberg påstod i en intervju att man inte hade ingått någon överenskommelse med Kabavareh.
  När jag såg intervjun tycktes det som att hans näsa växte. Kanske såg fel.

  Hur som helst kan jag inte annat än imponeras av kvinnan. En invandrare som kommer till landet och inte ens vet hur gammal hon är, blir sen riksdagsledamot och får en sån makt att hon kan utpressa regeringen till stöd på flera miljarder till Kurdistan. När dessa pengar behövs här hemma.
  Säger mycket även om vår regering.
  Säger mycket om vår konstitution.
  Säger bara. Suck.

  29
  1
 2. Frågan är; Vad säger Erdogan om Kakabavehs röda röst till de rödagröna rösterna.
  Att Annie också går under ”smeknamnet” Rödskrikan visar att inte bara hennes hårkraft går I takt med de rödgröna utan också hennes hjärnkraft blivit rödfärgad.

  28
  • Det är du som är med och bestämmer om ’det aldrig mer någonsin bli någon liknande’. Det beror på var du lägger din röst. Politiska ’vildar’ lär du få leva med så länge vi har partier som håller på att utesluta medlemmar. Att rätta in sig i ledet, hålla käften och inte våga annat än att trycka på rätt knapp leder inte utvecklingen framåt. Ett parti, ett folk där alla går åt samma håll har vi varit med om förut.

   Något liknande skriver du. Det kan bli mycket värre. Ett gäng av vildar står och bultar på porten och vill komma in i parlamentet.

   11
   2
 3. Det är sorgligt och bedrövligt att en figur som skiter i Sveriges intressen
  ska va den som avgör en viktig fråga för landets Pensionärer? Hur länge
  ska denna circus pågå? Hennes intressen ligger hos dom terrorister som
  hon tillhör, att hennes röst inte skulle få vara avgörande för viktiga beslut
  borde vara givet, att sen Sossarna gör avtal med vem som helst förvånar
  föga, dom hade gjort avtal med själva fan, om det bara höll dem kvar vid makten!

  43
 4. Nu är riksdagsåret snart slut och showen är över för den kommunistiska kurden, nu blir det att dra hemåt och till trakter söderut. Bye bye bye.

  41
 5. Efter valet måste det bli slut på politiska vildar. Åker man ur sitt parti ska man ersättas direkt. Inga fler politiska vildar

  47
  3
  • De valda ombuden sitter på egna mandat. Ditt förslag är i högsta grad odemokratiskt. Det ska till grova oegentligligheter för att en ledamot ska skiljas från sitt uppdrag. Och det är inte parti eller partiledning som beslutar om en sådan åtgärd.

   Tänk om exempelvis Sverigedemokraterna skulle ha rätt att rodda runt bland riksdagsledamöterna. Att man som ombud för väljarna skulle riskera att förlora en plats i parlamentet om man skulle råka ha en åsikt i en fråga som går partiledningen emot.

   En riksdagsledamot ska först och främst ta tillvara sina väljares intressen. Det är det som kallas demokrati. Indirekt demokrati. En partiledare, en partiledning som omger sig med en samling jasägare är en farlig utverckling. Men sådana partier finns i Sveriges riksdag. Troligtvis åtta stycken.

   ”Åker man ur sitt parti ska man ersättas direkt.” Så fungerar det inte i en demokrati. Förespråkar du något annat än demokrati?

   4
   19
   • Jöns H : Om man åker ur av en eller annan anledning borde man ersättas av den som står näst på tur. Vad är odemokratiskt med det tycker du ??
    Att en partilös vilde ska ha en avgörande röst i viktiga frågor är verkligen odemokratiskt

    27
    2
   • Kungen skriver: 22 JUNI, 2022 KL. 16:49

    ”Om man åker ur av en eller annan anledning borde man ersättas av den som står näst på tur. ”

    Nu vet jag inte vad du menar med ’åker ur’. Menar du att om man utesluten ut parti så ska man lämna sin plats i riksdagen. Det fungerar inte så. Ledamoten är vald på eget mandat och inte av partiet. Ledamoten har att tillvarata sina väljares intressen före sina egna. Till och med före sina egna.

    Att man kan utesluta medlemmar är en sak. Att uteslutning av en medlem skulle innebära att man blir av med sin riksdagsplats kan jag inte begripa. Att utesluta en medlem är för det mesta en dålig lösning. Enbart ett sätt att visa makt. Att ett parti skulle försöka tvinga bort en riksdagsledamot är rättsvidrigt.

    Ett exempel: Låt oss säga att Björn Söder blev utesluten ur Sverigedemokraterna genom någon slags kupp. Inte alls en omöjlig tanke. Ska Björn samtidigt tvingas lämna riksdagen? Det anser inte jag. Han har ett uppdrag och de ska han fullfölja mandatperioden ut.

    Säg att jag röstade på Sverigedemokraterna beroende att Björn Söder stod på listan. Jag skulle inte alls bli glad om Björn blev utesluten ur partiet. Jag skulle bli heligt förbannad om han tvingades lämna riksdagen. Bara som ett exempel.

    Riksdagsledamöter har att tillvarata sina väljares intressen före sina egna. Partistyrelse har att tillvarata sina medlemmars intressen före sina egna. Och regeringen ska sätta svenska folkets intressen före sina egna. Är det så det fungerar i Sverige i dag? Ett parti ska inte få sätta sig över lagen.

    Nej det gäller att rösta rätt. Att kunna kryssa en kandidat är inte alls lyckat. Det finns det exempel på. Då var systemet där man fick stryka en kandidat bättre.

    3
    2
 6. Så har alltså Magda, för tredje gången på ett halvår, schabblat bort Sveriges Natoansökan. Och därmed även dragit med sig Finland i fallet. Kurdkärringen har ju knappast gått lottlös denna gången heller för att tillfredsställa såzzarnas maktbegär. Erdogan har koll på varenda stavelse i den bedrägliga uppgörelsen mellan Magda och vilden. Detta var sannolikt den sista spiken i kistan för Nato-äventyret.
  Skulle ju bli ett snabbspår på två veckor…Jo, tjena…

  36
  • Det var av mycket stor vikt att höja pensionerna för röstboskapen.
   Ren elakhet att bara inrikta sig på denna grupp och inte ge alla pensionärer litet mer. Centerhäxans hämd för att hon inte blev statsminister.

   13
   • Just i år, alltså valåret kom Sossarna på att vi har fattigpensionärer?
    Men dom andra åren dom regerat har dom inte nämnt ett enda ord
    om Pensionärernas levnadsvillkor?? Så fungerar hycklare.

    Och så efterlyser jag Magdas välgångsönskningar inför en av SVENSKARNAS största helger, Midsommar? Men vi är ju inte Muslimer, så det lär utebli ?

    11
  • Jöns H : Vad menar du med att rösta rätt?
   Vilket parti är rätt ?? Det luktar sosse lång väg….

   • Vad jag menar med att rösta rätt är att du bör rösta på det parti du tror kommer att tillvarata dina intressen. Blir det inte så kan du bara klandra dig själv. Att gnälla på andra partier är inte konstruktivt. Du har lagt din röst och har medverkat till att valresultatet blev som det blev. Att klanka på andra är destruktivt. Det konstruktivt att visa hur bra man är själv. I stället för att tjata om hur dåliga andra är.

    ”Det luktar sosse lång väg….”

    Det är vanligt att angripa person när argumenten tryter. Jag är inte socialdemokrat. Förmodligen kommer jag att rösta blankt. En blankröst är ingen bortkastad röst. För mig är det att rösta rätt. Det är möjligt att jag rösta på AfS. Det kan behövas någon som rör om i grytan. Eller så blir det Liberalerna. De kan behöva min stödröst som de inte ramlar ur riksdagen.

    Så långt riksdagsvalet. Hur det blir med valet till regionen och kommunen vet jag inte än. Jag anser att det är en medborglig plikt att rösta. Ligger man på sofflocket har man sig själv att skylla.

    Jag försöker att hålla den här diskussionen på saklig nivå. Du går på mig som person och påstår saker som inte är sanna. Den nivån sänker inte jag mig till.

    2
    2
   • ”Att gnälla på andra partier är inte konstruktivt” sa han som gnällt massor av gånger på SD och Åkesson…

 7. Varje gång Kakabave stöder sossarna, kan man misstänka mutor av stora mått. En ny regering måste lägga korten på bordet och visa upp den socialdemokratiska korruptionen. Förskingringen av skattemedel måste upphöra!

  50
 8. I klartext så betyder det att vi nu har en turkisk budget i Sverige!
  Så långt ner i det mångkulturella sopträsket har landet sjunkit.
  En turkisk muslim-terrorist som bestämmer vår budget!
  Det finns tydligen inga som helst gränser för galenskaperna i detta land längre!

  54
  1
  • Omröstningen utföll precis som den skulle gjort med Kakabaveh kvar i Vänsterpartiet.

   SD-vilden Roger Richthoff röstade också med sitt gamla parti.

   14
   3
   • Men det intressanta är ju vad hon genom utpressning har erhållit som tack för att hon håller såzze-korruptionen igång. Hade hon varit en vanlig vänster-ledamot hade ju belöningen till terrorist-kompisarna uteblivit.

    18
   • Hon behöver inte erhålla något, hon röstar alltid kommunistiskt ändå och det har sossarna lärt sig nu.

Kommentera