Skadegörelse och sexuella övergrepp av ockupanter i Italien

BROTTSLIGHET. Förstörda städer vid Gardasjön: ”Jag vet inte om de är första eller andra generationens invandrare, de är åtminstone kriminella”, säger borgmästaren. Hundratals unga män – många med invandrarbakgrund – skapade bestörtning bland invånare och turister vid Gardasjön i norra Italien. Se video och länkar längst ner i artikeln, på Den Korte Avis.

Först var det cirka 600 ungdomar som strövade i området, men urartade när tåget från Milano anlände med cirka 1.500 personer.

Många av ungdomarna var migranter, särskilt från Nordafrika. De flesta mellan 16 och 20 år, men några var stora barn på cirka 12 år.

De terroriserade flera städer som Peschiera och Castelnuovo . Sexuella övergrepp mot unga kvinnor, trasiga bilar, krossade skyltfönster och attacker mot polis rapporterades.

Det utvecklades till slagsmål med käppar och käpp. Sedan invaderade folkmassan flera gator och stranden.

”De förstörde allt”, säger några av egenföretagarna.

De slog sönder skyltfönster, stormade de små tågen med turister och de hindrade fotgängare och mopedister från att komma fram.

Många var berusade och hade högtalare med hög musik.

När polisen började ingripa kastades stenar och flaskor mot dem.

”Jag vet inte om de var första eller andra generationens invandrare, de är åtminstone kriminella som har lämnat ett djupt sår i mitt samhälle. Vi upplevde en dag av krig”, – sa borgmästaren i Peschiera Orietta Gaiulli.

Andra talar om något som nästan var en belägring av de små städerna vid Gardasjön. Enligt italienska medier blev det rop:

”Vi har kommit för att återerövra Peschiera. Det här är vårt territorium, det här är Afrika”.

Borgmästaren i Castelnuovo, Giovanni Del Cero, säger att de skrek honom i ansiktet innan de började kasta flaskor och stenar .

”Jag försökte förstå vad de skrek, men det var meningar som var obegripliga för mig. De viftade också med flaggor från olika afrikanska länder, sa borgmästaren.

Flera videor ska visa det våldsamma kaoset vid Gardasjön i norra Italien som ägde rum i början av juni.

Media ger olika reaktioner: Oroligheterna vid Gardasjön väckte indignation bland unga invandrare som bor i Italien. ”De har visat den negativa sidan av oss”, skriver Ossamaelougui. Abdel tillägger: ”De förstör alla invandrares rykte.”

Andra från den italienska vänstern har hävdat att det var högerextremister som låg bakom upploppen.

-Pettersson säger samma där som här…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Skadegörelse och sexuella övergrepp av ockupanter i Italien

 1. Hottentottspåk är inte lätt att förstå, det är inget språk, bara något
  slags läte.

  50
  • De får ta lärdom av Sverige . För här har vi väl inte dessa problem. Rätta mig gärna om jag har fel

   35

Kommentera