Putinpriser eller sossepriser?

BRÄNSLEPRISER. Det är mycket i världen som är Vladimir Putins fel, inte minst det ukrainska folkets fruktansvärda lidande. Men att vi i Sverige har bland de högsta drivmedelspriserna och elpriserna i världen hör inte dit. När statsminister Magdalena Andersson (S) och andra försöker skylla de höga priserna på Putin, genom att kalla dem ”Putinpriser”, blir det bara pinsamt och vilseledande.

Finansminister Mikael Damberg säger att skatterna inte går att sänka på grund av EU, detta trots att flera EU-länder har betydligt lägre priser än Sverige.

Vi har en situation med skenande priser på drivmedel och särskilt diesel. Regeringen verkar inte agera på detta alls men Sverigedemokraterna har lagt ett förslag som behandlas i riksdagen nästa vecka. SD vill sänka reduktionsplikten och därmed drivmedelspriserna mest av alla.

Dieselpriser den 13 juni 2022, idag gick priserna i Sverige upp ytterligare, övriga vet jag inte.

 • Iran 0,109 SEK per liter, billigast i världen
 • Ryssland 9,397 SEK per liter
 • USA 15,405 SEK per liter
 • Polen 17,114 SEK per liter
 • Tyskland 21,644 SEK per liter
 • Sverige 26,660 SEK per liter, näst dyrast i världen
 • Hong Kong 28,256 SEK per liter, dyrast i världen

-Pettersson påstår att Sveriges höga bränslepriser beror på höga skatter och reduktionsplikten, som innebär att oljebolagen enligt lag måste blanda i biodrivmedel i bränslet. Bland annat blandas palmolja i vilket inte är bra för klimat och miljö. Dessutom blir bränslet mindre effektivt och bilarna drar mer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Putinpriser eller sossepriser?

 1. Faktiska priset på diesel är ca 13-14:- just nu resten är skatt.
  Skatten bestämmer vi själva, så där kan vi inte skylla på någon annan,
  Och skatterna kommer driva upp inflationen till historiska nivåer nu.
  Och det priset kommer låntagare drabbas hårt av, dessutom alla andra också på
  matpriser, frakter mm mm mm
  Miljöpartiet är största boven i dramat, rösta inte på dom om ni vill ha det bra iallafall.

  10
  1
 2. Zelensky kan avsluta det ukrainska folkets lidande när som helst. Men han vet att så länge han håller kriget igång så fylls hans och de övriga oligarkernas fickor med sköna gröna dollar. USA gav Ukraina $40 miljarder, men ingen vet vart pengarna tagit vägen

  3
  6
  • Putin kan avsluta det ryska och ukrainska folkens lidande när som helst och lägga de 1000-tals miljarder kriget kostar och kleptokraterna stjäl på el, vatten och avlopp till det ryska folket.

 3. De Gröna Khmererna är så klart medskyldiga, men utan Reinfeldts moderater och sozzeriet hade de inte haft något att säga till om.

  12
 4. Margareth Thatcher: ”The problem with SOCIALISM is that you eventually run out of others people’s money”.

  20
 5. Ja nu tvingas vi betala uppåt 10:- /litern i enbart skatt …..
  Detta tiger Socialisterna om….

  38
  2
 6. Samtidigt skall vi veta att Sossarna är enligt deras egen uppfattning inte skyldiga till något som är negativt för oss svenskar eller som drabbar oss på grund av deras politik och ideologi.
  Hade det däremot funnits något positivt men det finns ju det tyvärr inte med deras politik då hade de slagit sig för bröstet och tagit åt sig äran.

  45
 7. Sossarnas nuvarande kärnväljare är ju de invandrande socialbidragstagarna, som inte själva betalar kalaset. De drabbas inte speciellt mycket, för med lite mer fiffel och fusk så märks det inte heller att allting blivit dyrare.

  53
  1
 8. Sossepriser heter det. Allt på grund av att sossarna är så giriga att de helst av allt skulle vilja ha 100% av din inkomst eftersom de vet bättre än du vad dina pengar ska spenderas på.

  61
  2
 9. Naturligtvis är det sossepriser. De enda som tror något annat är sossarnas korkade kärnväljare. Hade partiprogrammet påstått att jorden var platt, hade idioterna svalt även det.
  Socialdemokraterna kommer inte att dra i bromsen, vad gäller energikostnaderna, det ger kopiösa tillskott i skattkistan. Tillskottet behövs för att finansiera väljarimporten, som medför enorma kostnader för landet.

  61
  2

  • finansiera väljarimporten är bara en bråkdel av hela jippot…största
   posten är att smörjmedel åt alla, inte minst sina egna väljare

Kommentera