Priset för årets brödsäd i södra Ukraina

UKRAINA. Hur kan afrikaner, som bor på världens rikaste kontinent, vara beroende av mat från Ukraina? Priset på årets bröd i södra Ukraina är högt. Människor sprängs i luften av minor på fälten när de försöker odla jordbruksmarken.

Dessutom hindrar Ryssland förra årets skörd att exporteras genom blockad av hamnarna i södra Ukraina.

Kherson oblast i Ukraina

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Priset för årets brödsäd i södra Ukraina

 1. Afrika en kontinent som både är bra och dålig för produktion av diverse sädesslag.

  Talade med en bonde i sydafrika om hans döende majsplantor, hans kommentar “vi har som nu torka, ungefär vart sjunde år och får ta med det i beräkningen och alltid ha en buffert.”

  Det var dåtid med vita ägare, nu har regimen bestämt att de svarta skall äga och då inhandlas första året fina bilar diverse ägodelar som indikerar välstånd och ingen tänker på att utsäde skall finnas.
  Inga skördar ingen vinst lev på SIDAbidrag och producera noll.

  33
 2. Faktafel.

  UKRAINA MINERADE SINA HAMNAR OCH SJÖLEDER FÖR ATT HINDRA INVASION VIA HAVET. Sedan skyller de på ryssarna för att de inte kan ta in eller ut lastade fartyg.

  Vilka lägger normalt ut minor till lands? Svar: Det är i regel den som behöver försvarar sig, som har tid till sådant. Anfallarna lägger liten kraft på mineringar, som de ju vet är onödiga efter någon dag när anfallet har rullat vidare.

  Ukraina dödar alltså sina egna utan skrupler.

  22
  33
  • Afrika är INTE beroende av just Ukrainsk sädes-export. Säd avsedd för Afrika skeppas till Egypten, varifrån den sedan distribueras vidare till Afrikas alla hörn. Huvuddelen av sädesöverskottet kommer från Ryssland och Centralasien. Men Afrika kan inte betala lika bra som Kina. De har för 2:a året i rad dammsugit världen på alla skördeöverskott de kunnat lägga rabarberna på. Inne i Kina massproduceras silos etc för långtidsförvaring av skördar de köper upp.

   I Västländer görs inget liknande. Här tror politikerna att pengar går att äta!

   Kina´s politiker vet alltså något som västerländska politiker inte vet eller av ideologiska skäl bortser från. En aning säger att Kina höjer beredskapen inför fortsatt avkylning av jorden, som är grundorsaken till att vi nu har livsmedelbrist. Ukrainakriget är relativt oviktigt.

   27
   15
  • Gammelkommunist som går på Kreml-propaganda trodde man ju hörde 80-talet till.
   Att nu påstå att Ukraina dödar sina egna utan skrupler visar att de här stofilerna i en något passé form fortfarande existerar.

   20
   10
 3. Är det en iq fråga eller är en del tillvanda att få allt utan att jobba?
  Verkligen konstigt att afrika inte kan försörja befolkningen med sitt goda klimat

  27
  • Afrika ska odla afrikanska sorter , att t.ex fokusera och motivera endast på vete är bara bedrägeri !

   Det odlas visst en hel del ris om jag minns rätt och bönder verkar finnas . .

   I Kongo och Burundi har vad jag förstått väldigt svaga regeringar och därför styrs av lokala småkungar/krigsherrar som hellre stjäl från folket än skapar något själva , därmed är viljan till produktion låg !

   Jag har endast pratat med afrikaner på min arbetsplats men knappt läst in de politiska processerna i Afrika i generell mening !

Kommentera