Rekordmånga nya ”svenskar” firas

INVANDRING. År 2021 fick rekordmånga människor svenskt medborgarskap, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Nu – på nationaldagen – hälsas de välkomna under ceremonier runt om i landet. Ceremonier som under pandemiåren varit inställda.

Sveriges Nationaldagsfirande innan corona. Bild: Bengt Nyman, Wikipedia

2021 beviljades 89.354 personer svenskt medborgarskap – vilket är en ökning med 9 179 jämfört med 2020. Drygt hälften av de nya ”svenskarna” är män, till skillnad från 2020 då merparten var kvinnor.

Enligt SCB är toppen väntad och beror på eftersläpningar från den stora flyktingvågen 2015. För att få ett medborgarskap krävs det att man som flykting varit bosatt i Sverige i minst fyra år. Ungefär var tredje person som beviljades svenskt medborgarskap under 2021 kommer från Syrien.

Mellan 2015 och 2021 har totalt 160.000 syriska medborgare invandrat till Sverige, av dem har 100.761 beviljats medborgarskap. Övriga medborgarskapsbytare som ökat jämfört med 2020 är personer från Somalia, Afghanistan och Eritrea.

Botkyrka, Södertälje och Haparanda är de kommuner med högst andel personer med utländsk bakgrund. I 232 av 290 svenska kommuner har deras andel av befolkningen ökat.

-Pettersson noterar att det är ”eliten” som blir svenska medborgare. Syrier, somalier, afghaner och eritreaner…

För att kunna bli svensk medborgare ska du

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Rekordmånga nya ”svenskar” firas

 1. När Britterna är nationalistiska, så hyllas det brittiska kulturarvet. När Norge firar så är det norskt så långt ögonen når.
  Men när Absurdistan försöker ge sken av att ha något att fira, så hyllas somalier, afghaner, syrier, kebabpizzan och resten av djungelpatrullen. För svenska traditioner och kultur existerar ju ej. Och är du av annan uppfattning så haglar rasistanklagelserna.
  Sveriges Nationaldag är faktiskt den MINST SVENSKA dagen på hela året !

  Kommer ni ihåg hur både Magda och Ann fjäskade och dreglade när ramadan var på tapeten. Då var det annat, minsann.

  24
 2. Återvandring är det enda som kan rädda Sverige. Återvandring av personer och familj som inte klarar att hålla sig till Sveriges lagar, som inte vill/kan försörja sig själva. Det är bråttom att rädda Sverige!!!

  32
 3. Ger mig tusan på att det finns en klausul, som kräver att man röstar på vänstern också.

  28
 4. Hur många procent av dessa nya medborgare i Sverige har tillfredsställande kunskaper i svenska språket, svensk statskunskap och svensk historia?

  48
   • Ingen som inte kan Svenska språket, skulle få rösta, dom skulle
    dessutom ha varit här minst två valperioder för att få rösta, man
    måste kunna förstå hur ett land fungerar om man ska kunna rösta,
    inte bara hur bidragssystemet fungerar!

    24
  • Håkan.
   Deras kunskaper i det svenska språket är lika med noll, men däremot kunskaperna i det svenska välfärdssystemet och hur man utnyttjar detsamma är 100%
   Här är kunskaperna imponerande!
   Och det är kunskaper som dom lärt sig långt innan dom ens ”flydde” till Sverige, det gäller att vara förberedda för att inte missa någon krona!
   Och som dom parasiter dom är, har alltid varit och kommer alltid att bli, så skäms dom inte det allra minsta för att leva lyxliv på oss arbetande svenskar och pensionärernas massinvandringsanpassade pensioner!

   35
 5. Det borde inte varit fler än ca 9000 som fått medborgarskap, samtliga dessa skulle också skrivit på en klausul om,” begår du ett brott med straffsats 24 månader eller mer så mister du medborgarskapet och utvisas på livstid direkt.”

  45
 6. Firar min Nationadag hemma, lugnt o skönt. Var förbi ett sånt där firande en gång. Det blev massa prat om nya Svenskar. Jag gick därifrån. Min dag tänkte jag. Nä! Vi sitter hemma o äter lite gott o har en fridag.

  40
 7. DETTA, är ett hån mot VÅR dag, och beviset, att det inte är VÅR dag längre, och därför inget att fira!!!

  För när allt som firas, är det utländska, på nationaldagen, som representerar, eller borde representera åtminstone, sitt inneboende ärvda folk, har nationaldagen förlorat sig själv, och sin innebörd och grund, och därmed sitt värde!!!

  49
 8. Invandrarverket delade dessutom ut svensk medborgarskap till 5300 OIDENTIFIERADE personer, under 2021!
  Dom hade inga pass, var utan körkort och utan ID-kort, dom vägrade också att uppge sin rätta identitet, var dom kom ifrån och var dom var födda.
  Trots det så såg invandrarverket direkt att dom var svenskar…
  I ett normalt land så hade invandrarverket terror stämplats för länge sedan!
  Och att nu t.o.m. även fira alla dessa utlänningar på min gammelfarfarfarfarfars kröningsdag, är en mycket grov förolämpning!
  Ett tilltag som borde vara straffbart!
  Vi firar Sveriges nationaldag, men vi går hem när det utländska spektaklet börjar!

  79
 9. Sossarna har förslappat reglerna för att så många muslimer som möjligt ska få rösträtt – vilket innebär att de ska rösta rätt.
  Det är därför som sossarna vill få bort ukrainarna så snart som möjligt eftersom de aldrig skulle rösta rött.

  54
 10. Har man sökt ”asyl” eller invandrat på motsvarande grunder ska man, eller ens avkomma’ aldrig någonsin kunna bli svensk medborgare. Man ska dessutom ha ett eget ansvar att försörja sig själv och ens familj så länge som man blir kvar.

  Med all ”pull-faktorer” vill det till ”push-faktorer” för att hindra omvandlingen till en MENA-stat.

  47

Kommentera