8 thoughts on “Dagen då inget hände

  1. Tyvärr mörkar alla samhällen det tråkiga som händer. I Sverige erkänner man bara det som bevisas. Låt oss säga att vi har 400 mord per år och 4000 förgiftningar per år vilket också är mord. Då gör samhället allt för att mörka förgiftningarna. Vissa uppenbara förgiftningar utreder inte ens polisen som t.ex. Stieg Larssons hastiga frånfälle efter att INTE ha tecknat avtal med Robert Aschberg om vem som skulle göra triologi-filmerna. Eller ta Bechir Rabani som avslöjade Aschbergs sexuella preferenser, även han gick ett hastigt slut tillmötes. Naturligtvis kollade man inget även om det för en vanlig svensk var uppenbart att han blivit mördad. Polisen kör huvudet i sanden och kör på i riktig Kling och Klang stil. Solvallakungens öde, där var polisen tvungen att åtminstone kolla på liket då man hittade en kula men inte kom man fram till något för det. Man skriver av det som självmord.

    Den som tror att vi endast har ett hundratal mord i Sverige har inte riktig koll på läget, sanningen är att det är tusentals mord eller tiotusentals mord per år.

    Detta skulle man kunna bevisa om man tar alla yngre än pensionärer som avlider utan diagnos och tar ett hårtest för gifter. Men detta vill man inte göra då man vet utfallet. Det finns saker de blandar i maten på restaurangerna som inte visas på dessa hårtester, de känner ligorna till som utför detta.

    Vet ni varför kineserna envisas att äta från många skålar? För att inte bli förgiftade vilket är ännu vanligare där.

    Nu skall jag ut i världens vackraste huvudstad och kika på vilka fartyg som kommit. Ha en fin dag. Här lyser solen.

    46
    1
    • Hur vet du att polisen inte kontrollerat de dödsfall du refererar till?

      ”…även om det för en vanlig svensk var uppenbart…”

      Jag anser mig vara en vanlig svensk och tycker det du skriver om är fria fantasier.

      3
      40
  2. Ja tyvärr så gäller fortfarande ”de läste jag i tidningen,” eftersom förr så var sanningshalten större på tidningars nyheter.
    Nu för tiden läser jag det mesta som aprilskämt och förundrar mig över att nyheter alltid måste vara negativa.

    8
    1
  3. Om de som håller i informationen, om det som händer i samhället, har en politisk agenda så kommer de välja att informera om det som gynnar agendan!
    ”Det läsarna, tittarna och lyssnarna inte vet mår de inte illa av”

    Med makt över media och ett väl kontrollerat nyhetsflöde kan man programmera medborgarna att tro på vad som helst!
    Klassikern första aprilskämt bevisar det… tänk efter lite där!
    Första aprilskämt visar också hur media tycker att mediekonsumenter uppfattar media, aprilskämtet ses från medias håll att man böjer sig ned och gullar lite med de lägre stående. Hur har du roats av lokaltidningens aprilskämt? Har du sagt till dina vänner ”undrar vad de hittar på i år?” Förra året trodde ju många på det (för att det var i tidningen).

    9
    1

Kommentera