Bodström (S) sågar Johansson (S): ”Han har fel – är okunnig”

VALET 2022. Thomas Bodström, född 1962 i Uppsala, tillhör den socialdemokratiska adeln. Han var Sveriges justitieminister 2000–2006 och ordinarie riksdagsledamot 2002–2010. Han var även styrelseledamot i Allra under den briserande Allra-skandalen.

Thomas pappa, Lennart Bodström var socialdemokratisk fackpamp (TCO), kompis med Palme på Fårö, utrikesminister under Palme, utbildningsminister och ambassadör i Norge. Det var en massa bråk kring pappa Bodströms bygglov och strandtomt på Fårö, men det löste sig efter att Palme ringde byggnadsnämnden på Gotland. Det är ju länge sedan så Thomas Bodtröm och Palmes son Mårtens inbrott i strandkiosken, så det får väl närmast ses som pojkstreck, numera har Thomas och Mårten hus i område klassat som riksintresse där andra nekats bygga på Fårö.

Nåväl, den tidigare socialdemokratiska justitieministern Thomas Bodström totalsågar den nuvarande socialdemokratiska justitieministern Morgan Johansson för uttalandet om att högerextremisten Rasmus Paludan har grundlagsskyddande rättigheter att yttra sig i en demokrati. Det säger han i ”Gry Forsell med vänner”.

Han har helt fel och det är okunnigt att säga så, därför att det står uttryckligen i ordningslagen att man inte ska bevilja tillstånd om det kan orsaka bråk, säger han.

Bodström säger också att Morgan Johansson inte borde vara justitieminister och att Morgan Johansson använder Trump-redorik. Länk.

Enligt Bodström finns utrymme att neka sammankomsten eftersom det innebar en stor risk för våldsamheter och det dessutom var poängen med sammankomsterna.

-Pettersson säger att ingen socialdemokrat borde vara minister i någon regering…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Bodström (S) sågar Johansson (S): ”Han har fel – är okunnig”

 1. Hur är det möjligt att Bodström lyckades halka undan ansvaret i Allra, han var ju styrelseledamot.
  Visste inte Bodström vad som pågick? Eller har han fina kontakter?

 2. Märkligt är att inlägg som bemöts med i lagar stiftat, således ostridiga juridiska fakta, denna gång till signatur Kent som bemött kl 00:42, men svarsalternativet borttaget!
  Denna gång saknar Kents bemötande svarsalternativ och med insikt att dennes bemötande skett mitt i natten uppfattas att mitt bemötande kräver förklaring.

  Av Kent “Det låter på dig som att kommunen kan avgöra en demonstrations vara eller inte vara genom godtyckliga bedömningar” har svar.
  Svar 1. Ja, politikerna i kommunen kan besluta att säga nej till ansökt tillstånd på offentliga platser.
  Svar 2 – Av politikerna i kommunen avslag är precis som av polisen, motiverade.
  Mvh.

 3. Den socialdemokratisk maktkåta regeringen har sett till att utländska terrorister kan styra hela utvecklingen i Sverige.
  60 -70 procent sossar i utsatta område ca 10 procent i Svenska områden.
  Bidragstagarna regerar.
  Vill vi ha det så.
  Nä , trodde väl det
  Då fixar vi det i september.
  Om inte Kakabaveh hjälp oss innan dess .

  13
 4. Man blir som trött när språket missbrukas och feltolkas.

  T.ex används uttrycket “Påskupproren”. Men mussarna firar ju inte påsk, så avsikten är då att förflytta focus på den kristna gruppen.

  Ett annat uttryck som flitigt förekommer är “Korankravallerna”. Men koranen var ju inte representerad över huvud taget när helvetet ägde rum.

  Under påskhelgen, när kaoset bröt ut, förekom ingen koran och ej heller någon uppeldning av densamma. Och Paludan var ju inte ens närvarande. Varken i Linköping, Norrköping eller i Örebro.

  Rätt beteckning på detta primitiva djungel-betéende är “RAMADAN-TERROR”

  49
 5. Klippet där Bodström ska lämna drogtest men sen ångrar sig är klockren svensk historia.

  37
  1
 6. Jag tycker att Rasmus Paludan ska bli utrikesminister i den nya regeringen. Sedan får Jimmie Åkesson tycka vad han vill.

  37
 7. Advokaten och Fd justitieminister Thomas Bodström har fel. För lagen säger att det är den som anordnar demonstration som inte får ställa till bråk eller ha uppsåt till det. Mig veterligt så har inte Rasmus Paludan stället till med något bråk utan bara framfört sina åsikter och partiprogram.
  Med tillståndet följer att polisen ska skydda demonstration mot yttre våldsverkare och som har som uppsåt att störa demonstration.
  Brännvinsadvokaten Thomas Bodström var lika urusel som Morgon Johansson som justitieminister så hans åsikter är av inget värde.

  56
  1
  • @ Kent. Din åsikt respekteras men faktum är att jurist Thomas Bodström har rätt avseende hänvisning till Ordningslagen och
   utöver det finns också lokala föreskrifter innefattande kommunpolitikerna avgör tillstånd eller inte.
   * 2 §  Polismyndigheten skall inhämta yttrande från kommunen innan tillstånd ges för att ta i anspråk en offentlig plats. Om kommunen avstyrker ansökan, får tillstånd inte meddelas.
   * 8 §   Regeringen eller, efter regeringens bemyndigande, en kommun får meddela de ytterligare föreskrifter för kommunen eller del av denna som behövs för att upprätthålla den allmänna ordningen på offentlig plats.

   * 25 §  Polismyndigheten får förbjuda allmän sammankomst, om det vid en tidigare sammankomst av samma slag uppkommit svårare oordning vid själva sammankomsten eller, som en direkt följd av den, i dess omedelbara omgivning eller om sammankomsten visat sig ha medfört avsevärd fara för de närvarande eller allvarlig störning av trafiken.

   * Med allmän sammankomst enligt denna lag avses sammankomster som utgör demonstrationer eller hålls för överläggning, opinionsyttring eller upplysning i allmän eller enskild angelägenhet, föreläsningar, föredrag, eller för att meddela allmän eller medborgerlig bildning, religionsutövning,,,,,,,,,,,,,,,,
   * samt andra sammankomster vid vilka mötesfriheten utövas.

   Man kan också söka tillstånd att täcka ansiktet.
   * 7 a § Den som enligt 4 eller 5 § är skyldig att söka tillstånd eller anmäla en allmän sammankomst som avses i 1 § första stycket 1 får i samband med ansökan begära att deltagare i sammankomsten ska få tillstånd att helt eller delvis täcka ansiktet.

   Begäran ska vara skriftlig och inkommit in till Polismyndigheten inom den tid som anges i 6 §. Lag (2014:590).
   * 10 § Tillstånd allmän sammankomst får vägras om det är nödvändigt med hänsyn till ordningen eller säkerheten eller, som direkt följd av den,,,,,,,,
   Mvh.

   7
   2
   • Det låter på dig som att kommunen kan avgöra en demonstrations vara eller inte vara genom godtyckliga bedömningar. Det behövs säkert skarpa skäl för en kommun att avslå en demonstration.
    Tillstånd kan polisen ibland villkora och föreslå förändringar i tid och plats.
    För ett avslag måste polis eller kommun ha en väldigt solid grund för sitt nekande.

    3
    1
 8. Enligt Bodströms tolkning så är det bara att skicka ut ett oförskämt och förstörande skurkgäng varje gång socialdemokraterna ska ha valmöte så måste valmötena förbjudas.

  Det var i varje fall inte bättre på Bodströms tid.

  Morgan som inte tar ansvar för något säger att det som han inte har gjort under de senaste åtta åren borde man gjort för 25 år sedan. Då var ju faktiskt Bodström justitieminister. Har ni som sossar inte tala med varandra?

  37
 9. Så om nån hotar en 1:a-maj-demonstration med kaos, bör den ställas in, menar han??? BRA!!!

  49

Kommentera