Indien och Kina köper mer rysk olja än någonsin förut

UTRIKES. Rekordvolymer av rysk olja strömmar nu till Kina och Indien, sedan västvärlden begränsat sin import. Mellan 74 och 79 miljoner fat fraktades under senaste veckan, jämfört med 27 miljoner fat strax före invasionen av Ukraina, rapporterar Bloomberg.

Asien gick i april om Europa som den största köparen av ryska olja, för första gången någonsin. Och det gapet kommer att öka i maj, enligt data- och analysföretaget Kpler i Singapore.

Några av de intresserade köparna i Asien är mer motiverade av ekonomi snarare än av att ta politisk ställning, säger Jane Xie, senior oljeanalytiker på Kpler.

Ust Luga, rysk oljetanker i Norge innan kriget.

-Pettersson noterar att ryska oljan till Indien och Kina säljs med stora rabatter, men det blir säkert några kronor över till Putins orättfärdiga krig…

Rysslands största yta ligger i Asien men den största delen av befolkningen är Européer och bor i Europa men den Ryska federationens president Vladimir Putin föredrar att hålla sig från Europa och skaffa sig vänner i Asien…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Indien och Kina köper mer rysk olja än någonsin förut

 1. Ryssland inklusive dom andras länderna bryr sig inte ett dugg om miljön,
  kolla in detta stora shabrak till fartyg som ser skrotfärdig ut, det kommer
  väl att hamna på havets botten inklusive lasten, dom bryr sig inte om vad
  Greta än tycker!

  4
  6
  • Fartyget Ust Luga är nog bättre än det ser ut. Det är byggt 2017 och har kanske gått i is, eller också är underhållet eftersatt.

   4
   1
 2. Indien och Kina har en gigantisk uppgift att få ordning på miljön.l

  6
  6
 3. Köpbojkotten av rysk olja och gas påverkar inte Ryssland nämnvärt.
  Däremot så påverkar det oss, väldigt påtagligt!
  Bensinpriset har höjts med över tio kronor, el. priserna mångdubblas, uppvärmning, transporter blir dyrare och våra livsmedelspriser fördubblas p.g.a. blockaden, skatterna höjs och pensionerna sänks!
  Och som jag har sagt förut, Ryssland har inga problem att kränga den olja och gas som vi vägrar att köpa!
  Så, vilka är det som drabbas?
  Dom som styr (vanstyr) både EU och Sverige borde omedelbart avlägsnas från sina poster, dom är p.g.a. sin totala inkompetens farliga för Europa och oss här i Sverige!
  -Vi har ju också ett färskt exempel på vilken nivå som dom som styr och ställer ligger på.
  Arla beslutade att sluta sälja sin filmjölk eftersom Röda torget var avbildat på förpackningen!
  Det skulle ta skruv, trodde dom!
  Men så är det, på den nivån ligger beslutsfattarna, som en stendöd fiskpinne!
  Ju högre befattning, desto tommare skallar!
  Dom kallar sig själva “experter” och är dom riktigt “duktiga” så vet dom precis allt om ingenting!

  28
  28
 4. var det någon som trodde att ljeflödet från Ryssland skulle upphöra .
  här har ju Miljöpartiet sett till att energibehovet skenar genom att stänga av kärnkraften? vänsteridioternas plan är ju att skappa ett exstrem beroende av olja och gas vilket då garanterar rysslans leveranser . så nu sitter ju Europa med svarte Petter.och den dom får bettala är ju Europa och Sverige

  16
  1
 5. Tur att väst införde sanktioner mot Ryssland. Därför har vi nu här i väst stigande inflation, stigande el- och bränslepriser, stigande arbetslöshet, stigande fattigdom, utdelning av matcheckar m.m.

  Lysande taktik.

  40
  40
  • Magnus, demokrati och yttrande frihet har ett pris och det betalar Ukraina nu för oss alla. Att tro att ett aggressivt Ryssland skulle nöja sig med att utrota Ukraina som stat är naivt. Fler länder står på tur om ryssarna lyckas ta Ukraina. Sverige är kanske inte ett av de första som lockar ryssarna men Gotland kommer de nog att vilja ha. Blir det så kommer nog fattigdomen att knacka även på din dörr. Lägg därtill det interna islamist-fascistiska hotet så kanske det blir mer klart varför Ukraina måste överleva.

   En fredsöverenskommelse likt den i Munchen 30 sept 1938 hjälpte inte mot Hitler och nazismen. Nu har vi det fascistiska Ryssland plus vår egen skapade islamism-fascism att ta kamp mot.

   39
   19
   • “…plus vår egen skapade islamism-fascism…”

    Ummm… det kristna väst har inget med skapandet av islam att göra mer än att islam hittades på att ett gäng kåta arabiska ledare som inte ville begränsa sina fantasier efter vad Bibeln säger. Efter det har islam kör med samma spelbok i 1200 år som de även kör med idag.

    19
    3
   • Niklas R, importen av muslimer har skapat vårt interna problem med islamist-fascism. Islam är inte bara en religion utan ett helt samhällssystem som avskyr demokrati, yttrandefrihet, jämlikhet, ………
    Att tro att Islam är möjlig i ett högteknologiskt, jämlikt och demokratiskt Sverige är naivt. Vi kommer snart att se Islams rätta ansikte. Om du vill rulla in din fru och din döttrar i gardintyg är det din sak.

    25
    3
   • Dina “ädla” tankar hjälper föga de miljontals männniskor i väst och Afrika som går hungriga, som fryser, som inte kan betala sina läkemedel, elräkningar, mat, transporter, skolavgifter, skatter, banklån, hyra m.m.

    Ukraina är ett korrupt land med en korrupt ledare som hela tiden kräver mer pengar, vapen och EU-medlemskap. Varför ska väst stödja detta styrelseskick? Zelenskyj förbjöd nyligen “anti-ukrainska” politiska partier. Dessutom kontrollerar han troligen till stor del media.

    Om Azovbataljonen: “Azovbataljonens gulsvarta flagga pryds av en variant av den nazistiska symbolen varghaken, som också användes av vissa Waffen-SS-divisioner under andra världskriget. Flaggan användes tidigare officiellt av Svoboda. Azovbataljonens emblem innehåller även den nazistiska “svarta solen”.

    Väst öser in miljarder och miljarder i landet på samma ansvarslösa sätt som Sida och Sveriges regering(ar) slösar bort hundratas miljarder kronor på korrupta länder/regeringar/ledare och terroristorganisationer världen runt.

    14
    32
  • Glöm inte heller dom Svenska Skatterna, som är den största boven, och
   den utlovade tusenlappen till bilägarna har väl frusit inne.

 6. Nu är det upp till MiljöPartiet att gå ut och fördöma Indien och Kina för att de satsar på fossila bränslen samt kanske höja skatten på plastpåsar i Sverige som kompensation

  46

Kommentera