Ukraina om Putins passbesked: ”Kriminell kränkning”

UKRAINA. Kremls besked om att det ska bli lättare för invånare i rysskontrollerade områden i södra Ukraina att få ryska pass har inte tagits emot väl i Kyiv, rapporterar The Guardian. Ukrainas utrikesdepartement kallar utspelet för ett ”kriminellt initiativ” som kränker Ukrainas territoriella integritet och bryter mot internationell rätt.

Dekretet, som har signerats av den ryske presidenten Vladimir Putin, bygger vidare på ett system som funnits sedan 2019 för en del invånare i de separatistkontrollerade regionerna Donetsk och Luhansk.

Det förenklade systemet kommer att göra det tydligt för oss alla att Ryssland inte bara är här en längre period utan för alltid, säger Kirill Stremousov, som utsetts till tillförordnad regional ledare i Cherson av Kreml, till den ryska nyhetsbyrån Ria.

-Pettersson säger att det är värre än Sveriges gödslande med medborgarskap.

De som ansöker om ryskt pass behöver varken ha bott i Ryssland eller kunna språket.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Ukraina om Putins passbesked: ”Kriminell kränkning”

  1. Liknar Sverige, här räcker nästan vad som helst för asyl, och kraven för medborgarskap är näst intill obefintliga.

    29
    2
    • I Sverige räcker det med att ha sett en bild, som liknar Sverige. Och att du troligen liknar Muhammad.

Kommentera