Regeringen vill höja skatten alkohol och tobak

SKATTER. Regeringen föreslår höjda skatter på alkohol och tobak, enligt ett pressmeddelande.

Steget Efter

Skatterna ska höjas i två steg och träda i kraft den 1 januari 2023 samt den 1 januari 2024. Åtgärderna beräknas öka skatteintäkterna med knappt 1 miljard under 2023 och ytterligare 1 miljard året därpå.

Regeringen föreslår att skatten på cigaretter och snus höjs med cirka 3 procent vid årsskiftet och med ytterligare cirka 1 procent ett år senare.

Skatten på öl och vin föreslås höjas med runt 5 procent vid årsskiftet och med ytterligare cirka 8 procent den 1 januari 2024. Skatten på sprit ska bli 1 procent dyrare för varje höjningstillfälle, föreslår regeringen.

-Pettersson noterar att regeringen inte tycker det är nog med 90 procent skatt på brännvin…

Ni vet väl att en flaska brännvin inköpt på systemet kostar 18-20 kronor. Resten är olika skatter och skatt på skatten..

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Regeringen vill höja skatten alkohol och tobak

  1. Ministrar, EU-parlamentariker och riksdagsmän går skadelösa eftersom de köper skattefri sprit på sina tjänsteresor.

  2. Som om inte de skattebetalande svenskarna börjar få problem ändå med sin ekonomi.

    13
  3. regeringen vill höja skatterna på allt. det är ju så att regeringen är ett gäng shopolister fruntimer som tvångsmässigt måste handla.. !
    man måste ju se vad har man gort med dom pengar man redan tagit in ?? ja vad kostar sjutningarna jihadister och övriga toy boys..??
    sen frågar man sig vad kostade cov19 när man förbjuder folk att arbeta och alla vil ha cov19 ersättning som man delar ut åt alla utom vårdpersonal förutom dom som då infekterade åldringsvården ??
    sen har vi valet och den korruptionen det gav där man låter Miljöpartiet stänga ned kärnkraften och störe delen av övrig industri som cementa.

    det finns altså ingen orsak att höja skaterna det skulle resultera i att het blir olönsamt att arbeta och det blir julönsamare att gå på bidrag

    14
    1
  4. Nu skänkte ju Anderssonskan bort 3,3 miljarder till PKK, så nu behöv nya pengar.

    28
    • För att inte tala om alla andra sk frihetsrörelsen, Hammas i Palestina, Talibanerna i Afghanistan, olika rörelser i Afrika mm. Och hur var det nu med Ryssland då. Skänker vi fortfarande biståndspengar dit?

      14
  5. Man har ensamrätt på att sälja alkohol
    Man har ensamrätt på att sätta priserna
    Man har ensamrätt på skatt och skattesats
    på produkter de inte ens tillverkar själva
    Det är väldigt svårt system att försvara när de tar ut över 100% i avans på andras produkter

    31
  6. Nej, finns ingen anledning att höja skatterna ännu mer. Sossarna kan istället.se till att böndernas omkostnader sänks så priset för 1,5 liter mjölk inte längre är 20:-. Det är närmare en 100% ökning på bara 2 år.

    30
  7. Gränshandeln i Köpenhamn & Helsingör tackar regeringen för denna skattehöjning.

    42
  8. Löjligt så det förslår, det säljs betydligt minde legal tobak idag, men smugglingen
    bara eskalerar, och det hjälper väl knappast upp statsbudgeten?

    Fråga slöseriombudsmannen var någonstans det kan behöva sparas?

    Själv kräver jag kraftigt sänkta skatter på Bensin ,Diesel och på el,
    den beskattning som tas ut nu är bedrägeri i statligt format !

    53
  9. Ska sanningen fram, och det ska den. Fuskande invandrare ligger bakom den annalkande systemkollapsen. Girighet och maktfullkomlighet blev sossesvinens fall. Men ur oordning kommer ordning. Dessa savann-apor kommer självmant lämna oss när vi inte kan försörja dem längre.

    PARASITER, de ger oss hög skatt och dåliga skolor, sjukhus, äldrevård, ja den service vi kan förvänta oss. Tyvärr tillhör jag de som spottar efter hucklebärande parasiter.

    72
    2
  10. Enligt polis så säljs det smuggeltobak i princip alla tobaksbutiker i stockholmsområdet. Det är antagligen så i fler städer. Det lär inte minska med höjd skatt OM inte hårdare koll införs!
    Blir vi av med smuggeltobaken så lär skatteintäkterna öka, om det är nån miljard vet jag inte! Men det finns nog statistik på det!
    Därför ska man heller inte gynna de butikerna.

    44
    3

Kommentera