Långa köer på Arlanda inför långhelgen

INRIKES. Problemen med köer på Sveriges största flygplats har pågått i månader, men riskerar att förvärras under storhelgen då fler än vanligt väljer att resa. – Det är en ganska låg grundbemanning i säkerhetskontrollen som gör att det är trångt bitvis.

Swedavia varnar för långa kötider på Arlanda inför långhelgen. Och redan på torsdagsmorgonen ringlade sig köerna långa på flygplatsen.

Det är en särskilt intensiv helg just nu, så är det lite ansträngt där ute under morgonen,  säger David Karlsson, pressansvarig på Swedavia.

De långa köerna beror på bemanningsbrist vid säkerhetskontrollerna, skriver Swedavia på sin hemsida. Kombinationen med en låg grundbemanning och reseintensiva dagar leder till problem, förklarar Karlsson för SVT.

Swedavia är till 100 procent ägt av staten och Morgan Johansson (S) är indirekt ansvarig för bemanningsbristen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Långa köer på Arlanda inför långhelgen

 1. Det här är inte ett nytt problem.Hur länge skall det skyllas på att bemanningen inte är tillräcklig ? Det är som en lus på en tjärsticka.Det händer ingenting.Dagarna går och snart är det semestertider.Kommer Swedavia rekommendera resenärena då att dom infinner sig 2 dagar innan avresan med sovsäck för att dom ska ha möjlighet att komma med sina plan ? Det här duger inte och det verkar vara inkompetens som råder.Finns det något som fungerar bra nuförtiden ? Behöver jag nämna Postnord som exempel ? Människan som är högste chef får löneförhöjning och tjänar nästan 900000 tusen i månaden.Brevbärarna däremot kämpar som dårar för att hålla besparingskraven ……Ingen rim och reson där inte….

  21
 2. Varför skulle statens ansvar för flygtrafiken fungerar i vårt land när det i stort sett är kaos inom alla områden? Ex, polisens och rättsstatens oförmåga, sjukvårdens köer, äldrevårdens sammanbrott, statens oförmåga att utvisa kriminella och illegala utlänninga osv osv. Det enda som fungerar är statens förmåga till massinvandring från dysfunktionella kulturer och länder och att skänka pengar till diktaturer, terrorstater och suspekta organisationer.

  33
 3. Passagerare reduceras drastiskt när ett för bud införs att flyktingar inte få åka till sina hemländer såvida de inte har ett pass utfärdat av ett annat land än Sverige.
  Förbudet kompletteras med att utresande nekas inresa om de inte är nettoskattebetalare.

  35

Kommentera