Ryskt hot, vi närmar oss kärnvapenkatastrof

NATO. Den ryske parlamentsledamoten Jurij Sjvijtkin säger att Ryssland försöker göra allt de kan för att undvika en kärnvapenkatastrof.

Men till vår stora sorg kan de möjliga anslutningarna av Finland och Sverige till Nato, och det faktum att Natoblocket kommer närmare våra gränser, till slut föra oss ett steg närmare en kärnvapenkatastrof, säger Sjvijtkin.

Uttalandet kommer i en intervju med Al Jazeera som BBC-journalisten Francis Scarr har översatt. Uttalandet om Sverige kommer efter ett resonemang om att Ryssland skulle kunna ”förgöra” Storbritannien på ett par minuter med hjälp av sin interkontinentala robot med smeknamnet ”Satan 2”.

-Pettersson säger att det är mycket hot från Putins gäng, själva har Ryssland ockuperat delar av tre grannländer. De är tydligen svårt att förstå att om man inte hotar så blir man inte hotad. Om Sverige och Finland går med i Nato kommer sex procent av Rysslands gräns att vara mot ett Natoland, så Ryssland är knappast omringat av Nato.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Ryskt hot, vi närmar oss kärnvapenkatastrof

 1. Rysslands konventionella militärmakt har visat sig vara en papperstiger. För att de fortsättningsvis ska kunna känna sig starka måste de därför trappa upp kärnvapenhoten. Jag hoppas och tror att ryssarna dock i slutändan inte är villiga att begå det kollektiva självmord som ett kärnvapenkrig skulle innebära för dem.

  21
  5
  • Det är ett ryskt kontraktsbrott men Rysslands behöver någon seger. Nu när den ryska krigsmakten smulas sönder och Ryssland tvingas tillbaka så kan Putin säga: ” det var en specialoperation och allt gick enligt plan, vi får betalt i rubel nu, så vi drar oss tillbaka.”

   10
   5
   • En sak har Ryssen inte provat, kanske dags att åka hem. Då kanske upptrappning avtar.

 2. Stenbock är ju så till åren kommen,att det i stort är mig personligen egalt om Klotet flyger i småbitar !
  Dem jag beklagar är mina yngre familjemedlemmar,som jag vet inte röstat fram dagens styrande i Abzurdistan…
  Och naturligtvis de läsare på bloggen som i n t e trycker ”tummen ner”,oavsett vad jag söker förmedla.
  Om det nu är som Pettersson skriver endast 6% av Rysslands gräns som orsakar detta,är min uppfattning att NATO ger ett dåligt odds….
  Good Luck !!

  22
  26
  • Som alla vet så är det Putin som orsakar detta. Förhoppningsvis är han borta snart!

   (Du har väl aldrig försökt förklara något Stenbock, men du brukar svamla om att Ukraina ska ge upp för att det är synd om alla civila som skadas och dör på bl.a. den ryska sidan. Och så skriver du massa bokstäver om att allt är NATOs fel, USAs fel ”absurdistans” fel etc. men du har fel, allt beror på en galen fascistdiktator som angriper många grannländer och har planerat att angripa ännu fler.)

   31
   21
   • Otroligt hur många puckon en statsledning kan innehålla i Ryssland. Slår Sverige med hästlängder.

    15
    9
  • Att du är till åren kommen betyder inte så mycket för du verka ha kvar ditt förstånd
   Vad jag kan förstå så befinner du dig i Helsingborgs området
   Skulle vara trevligt att träffa dig, jag skall dit i början på juni

   12
   7
   • G.Nordström:
    Får vi söka förverkliga vore intressant att träffa dig….. När vi kommer närmre ditt besök kan du ge mig ett tips,var vi kan mötas i Hbg !
    Hälsar Stenbock

 3. Ryssar är precis som araber. De definierar hela sin existens gentemot väst och Europa. Ur den vinkeln så blir Ryssland helt omringat om Sverige och Finland går med i NATO eftersom då kommer NATO finnas både norr och söder om St. Petersburg samt hela vägen upp till Ishavet.

  18
  9
 4. Det är intressant att flera högt uppsatta ryssar på sista tiden vågat framträda i Ryssland och uttala sig mot kriget i media. Samtidigt har man i väst börjat prata om att Ryssland faktiskt är en fascistdiktatur. Ett pris sattes på Putins huvud för ganska länge sedan och det har varit många som talat om en statskupp… mer intressant läsning:

  https://www.expressen.se/nyheter/expert-putins-sakerhetstoppar-forstar-att-kriget-ar-forlorat/

  27
  11
 5. Smäller det så är det väl Stockholm som ryker. Det ser jag inte som så jätteallvarligt.

  28
  11
 6. Detta ligger helt i linje med den svenska landsförrädarregeringens önskningar.

  37
  39

Kommentera