Ryska ”Terminator”-förbandet sätts in i Ukraina

UKRAINA. ”Terminator” – det är vad den ryska stridsvagnen som ska försvara landets övriga stridsvagnar kallas. Nu ska Ryssland ha satt in sitt ”Terminator”-förband i Ukraina, uppger det brittiska försvarsdepartementet.

”Terminator” BMP-T

Förbandet består av max tio BMP-T, som stridsvagnen egentligen heter,  som ska ha satts in i Sievjerodonetsk i östra Ukraina där de mest intensiva striderna just nu pågår.

”Det är inte troligt att stridsvagnarna kommer att ha en större inverkan på striderna”, skriver försvarsdepartementet.

BMP-T är tungt bestyckad och anpassad för strider i stadsmiljö.

-Pettersson tror inte Terminatorerna blir gamla…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Ryska ”Terminator”-förbandet sätts in i Ukraina

 1. Vi får se. Dessa vagnar är dubbelt så snabba som förra generationens vagnar. Har luftförsvar, kraftigt pansar, samt aktivt pansarskydd (plattorna).
  Det är en sak att slå ut EN vagn, men de skall uppträda i förband tillsammans med likvärdigt infanteriförband. Då är det en helt annan femma!

  5
  19
  • Du har varit expert på allt hittills. Speciellt på Rysslands militära förmåga och haft fel hela tiden, ändå fortsätter du.

   Lär du aldrig av misstagen?

   21
   5
  • Ytterligare en plåtburk, eller plåtkista som inte kommer att hålla måttet i modern krigföring. Stridsvagnen som krigsmaskin dog efter kalla kriget.

   19
   3
  • Inte utan att man frågar sig om denna Roland Salomonsson, är riktig. Så mycket okunnigt, ryssinfluerat skitprat. Angående BMP-T, så är en sminkad gris, fortfarande en gris!

   9
   3
   • Det finns en handfull till här på bloggen som brukar infektera vissa frågor. De är inte många men hörs ganska mycket eftersom de sitter och fantiserar ihop vad som helst som är till fascisternas fördel. I verkligheten hör man dem sällan, de stackarna är förvisade till nätet där de kan få betalt för att sprida sin dynga.

    7
    2
 2. Nu är ryssdj-na desperata. Om fem dagar finns inga av deras terminatorer kvar.

  22
  7

Kommentera