Har Morgan Johansson (S) passerat gränsen?

VALET 2022. Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson har under åren gjort sig känd för sin aggressivitet och obekymrade förhållande till sanningen. Så till den grad att ett enigt konstitutionsutskott har prickat honom uppseendeväckande många gånger. Karln beter sig illa helt enkelt, skriver Fredrik Haage på Smålandsposten.

Som bloggen skrev igår blev Morgan Johansson tillrättavisad av talmannen för att han svor i riksdagen. Statsrådet Morgan Johansson stod alltså och svor åt moderaternas Johan Forssell i samband med deras debatt i riksdagens plenisal. Talmannen Andreas Norlén utfärdade en formell erinran mot Johansson. Så beter man sig inte i kammaren.

Johansson har nu lämnat en skriftlig kommentar till reprimanden: ”Det märks att vi har en moderat talman när han kritiserar mig men låter sin partikamrats överklassfasoner passera opåtalat. Forssell vägrade gå och sätta sig när hans talartid var slut.”

Med detta skriftliga och således genomtänkta uttalande passerar Johansson en gräns inte ens han vågat närma sig förut.

Morgan Johansson (S) underkänner talmansfunktionens legitimitet. Han accepterar inte oväldens premiss. Han säger rakt ut att talmannens beslut är en politisk partsinlaga. I ett sådant här sammanhang spelar det ingen roll om det är ett eller flera beslut. Antingen utgår man från talmansämbetets neutralitet eller inte.

-Pettersson tycker det är dags att oppositionen ännu en gång riktar misstroende mot Morgan Johansson (S). Han är ovärdig, oduglig och en lögnare…

Steget Efter

***

TIDIGARE 2022-05-19. Morgan Johansson (S) tillrättavisas av talmannen

VALET 2022. Efter att ha kommit i konflikt med Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell svor inrikes- och justitieminister Morgan Johansson (S) i riksdagen. Nu har han fått en erinran av talmannen, rapporterar Sveriges Radio.

Händelsen uppstod i samband med en debatt om koranupploppen där Johansson och Forssell började diskutera om vilket utskott den senare suttit i och när. Moderaten gick fram till Johansson för att säga något, varpå justitieministern hörs säga ”du jobbade för fan för Reinfeldt”.

I erinran ska Andreas Norlén informerat Morgan Johansson om att kammarens ordningsregler inte tillåter svordomar.

***

TIDIGARE 2022-05-08. Johansson (S): ”Du jobbade för fan för Reinfeldt då”

VALET 2022. Ibland går viljan att skylla på någon annan en ”aning” för långt. I fredags var det på Sverigedemokraternas begäran en extradebatt i Riksdagen om korankravallerna runt om i landet. Precis innan ordväxlingen mellan Tobias Andersson (SD) och Morgan Johansson (S) började viskade justitieminister Morgan Johansson något till Johan Forssell, rättspolitisk talesperson för Moderaterna.

Justitie- och inrikesministern Morgan Johansson (S) viskar irriterat till Johan Forssell (M): ”Du jobbade för fan för Reinfeldt då! Det försöker du alltid komma undan ifrån”

Enligt Morgan Johansson (S) är Johan Forssell (M) som jobbade i Regeringskansliet 2006-2007 ansvarig för de senaste åtta årens misslyckade kriminalpolitik och ökande våldsbrottslighet.

Morgan Johansson (S) blev justitieminister den 3 oktober 2014.

-Pettersson undrar varför inte oppositionen reser misstroendeförklaring mot Morgan Johansson och/eller hela regeringen varje vecka tills han avgår. Morgan Johansson ljuger, är inkompetent och visar dålig respekt för det svenska folket när han svär i Riksdagen.

Morgan Johansson (S) borde visa samma temperament när han talar om de kriminella…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Har Morgan Johansson (S) passerat gränsen?

 1. Om Morgan Johansson är uppstudsig mot riksdagens talman, så får talmannen lov att portförbjuda Morgan från riksdagens plenisal.

 2. Morgan Johansson bevisar ju gång gång att folk som röstar på sossarna är fullständiga idioter och absolut inte skulle ha rösträtt.

 3. Sosse Morgan är en av de ministrar som inte borde finnas som minister i en regering som värnar om Sverige:Han är den mest missanpassade minister man kan tänka sig! Som minister ska man se till Sveriges bästa!

  23
 4. Vad har denne person för hållhakar på nuvarande regering? Det skulle annars vara omöjligt att klamra sig kvar om det var kompetens som gäller! En så otroligt eländig,,inkompetent person måste vara svårt att hitta. Ta någon som helst,grabba tag på vem som helst på gatan,så har denna person mer kompetens än denne Morgan Johansson.

  17
 5. Denne makthavare borde avgått själv om han har förstånd, men det saknas självklart. Idag tror jag inga ministrar, inklusive deras chef begriper någonting, det är ruggigt.

  34
 6. Svenska folket förtjänar bättre. Man kan inte sopa allt under mattan hur länge som helst.

  37
 7. Han tycker sig kriga mot patriarkal makt!
  Genom att som vit heterosexuell man kriga mot den vita mannens makt blir du respekterad av queera och feminister, en biljett in i de grupperna helt enkelt. När han krigat blir han hyllad och peppad av de sina.
  Vill du känna dig som en i framkant modern man så gör du som mojje och hjälper till att krossa det som patriarkatet byggt upp.
  De anses vara framtiden, de anses vara inkluderande för alla ”alla ska med” är ett av deras måtton. Ett annat måtto de helt anammat är ”vi har fått för mycket och nu ska vi dela med oss”.
  Om det är bra vet ingen, men för dem blir det bättre och på frågan ”om det är bra?” så svarar de därför ”det blir bättre så”.
  När du blir exkluderad och mobbad säger de som står runt om och ger bifall till mobbaren ”det ska vara så” med syftning på att samhällets nya sociala normer ska vara så!
  Själv hatar jag ingen, jag önskar att alla kunde visa varandra respekt!

  17
  1
 8. Det är bättre att låta fan5kapet sitta kvar till september. Om inte såzzarna själva kickat honom då blir han en utmärkt valarbetare för den konservativa oppositionen. ”Vill ni slippa denna minister de kommande fyra åren, välj (sd), (kd) eller (m)!”

  32
 9. I och för sig lite kinkigt att man blir tillrättavisad för en svordom , men aldrig för de hundratals lögner han levererat i talarstolen genom åren.
  Men om nu Mogge inte litar på talmannens objektivitet, så måste ju antingen talmannen avgå eller så får Mogge tacka för sig. Valet är ju ganska enkelt…

  44
 10. Den patetiska dvärgskiten har väl slut på argument men i September får han ta jobb som utställningsobjekt på ngn cirkus.

  37
  1
 11. Dvärgen är en ovärdig tölp. Helt ovärdig en statsrådspost. Borde skaffa sig ett jobb, där han kan gapa inom LO. Varför inte svetsare. Tråkigt för släkten att den som fick gå högre utbildning misslyckats så kapitalt och sprider sina okunniga uttalanden ända upp i Sveriges riksdag.

  38
  1
 12. Morgan är en katastrof, men sossarna har ingen som är bättre, det säger allt
  om hur tunt det är i Sosseleden!

  50

Kommentera