Film visar hur ryska soldater avrättas fångar

UKRAINA. En film från en övervakningskamera, som New York Times har tagit del av, visar hur ryska soldater leder en grupp ukrainska fångar till en gårdsplan där de sedan avrättas. På rad, efter varandra, korsar fångarna en väg, hukande under vapenhot. En del har händerna bakom huvudet.

Tidningen har även tagit del av en film från ett vittne i ett närliggande hus. Båda upptagningarna gjordes den 4 mars i Butja utanför huvudstaden Kiev. Tidningen skriver att filmerna är det hittills tydligaste beviset på att döda som senare hittats i Butja varit i ryska händer innan de avrättades.

Åtta vittnen uppger för New York Times att skott hördes och att fångarna inte sågs till igen. Drönarbilder bekräftar vittnesmålen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Film visar hur ryska soldater avrättas fångar

 1. Kanske var det en hämnd för dom Ryska krigsfångar som Ukrainska soldater avrättade för ett par veckor sen? Ojdå, kanske ja inte skulle skrivit det, det var ju inget som NYT och dom andra LaimStreetMedia skrev om. Att Ukrainska soldater höll sina egna sivila medborgare som gisslan och som männskliga skjölder är väl även det ”hämligt” och förbjudet att tala om. Även ett krig har alltid mist två sidor och av erfarenhet så vägrar jag vara på den sida som Sozzerna stödjer, när Sozzerna finns med i bilden så är det ljug och jävelskap för alla pengarna och det kommer drabba oss.

  12
  19
  • John skulle kanske be sin ryska hanterare om lite pengar till en kurs i svenska ?

   10
   2
  • Detta hände ju i början av mars. Så hur skulle det kunna vara hämnd för något som påstås hänt i maj? Kan du inte månaderna?

 2. Var det ens soldater som dom mördade? Dom ser ju ut att bära civila kläder?

  18
  1
 3. Som du brukar skriva Pettersson ” har du några bevis för det du säger?”. NYT som källa är inte mycket värt och otydliga bilder på människor i uniform kan vara vad som helst. Skott hördes men ingen har sett något efteråt. Var är bevisen?

  Det gäller att tänka kritiskt och inte tro all propganda.

  17
  20
  • Någon prorysk fanatiker skulle kunna ifrågasätta dessa bilder så det kanske är bättre med en vanlig enkel självklar och logisk rimlighetsbedömning:

   1. En stad som alla andra, en och annan dör.

   2. Ryska soldater kommer dit, bombar, terroriserar och skjuter.

   3. Massa Ukrainska lik hittas skjutna bakbundna.

   Fråga: vem har mördat alla döda Ukrainare?

   A. Det är självmord.

   B. Azovbataljonen.

   C. De ryska fascisterna.

   Facit: Grattis, du har helt rätt! (Jag förutsätter att ingen är så korkad att de svarade A eller B.)

   21
   7
   • Vissa fakta är notoriska, titta en röd bil, vaddå röd? Bevisa det. Knasigt eller hur?

    En och annan tror säkert på A eller B. Det är lika knasigt!

    12
    3
  • Vad får dig att tro att jag tror på all propaganda och inte tänker kritiskt?

   Har du några tankar på hur jag ska driva bloggen utan att använda tradionella medier.

   Vill du ha bättre bevis än filmen och vittnesmålen, skriv och fråga redaktionen på NYT.

   17
   4
   • Tills nu har jag bara läst okritiskt proukrainska inlägg och bara negativa inlägg om Ryssland.
    Det är allt jag säger.

    3
    7
   • Du läser tydligen dåligt. Vi har skrivit kritiskt om Ukraina, men inte lika mycket som om ryssarna men det kanske beror på att det är Ryssland som olagligt och onödigt anfallit ett grannland vars gränser de (ryssarna och Putin) erkänt flera gånger. Kanske beror det på att ryssarna brutit mot varenda avtal det går att bryta mot.

    Ukrainska soldater ser ut att döda ryska krigsfångar, men källan är New York Times så det är väl inget att lita på.

    https://petterssonsblogg.se/2022/04/07/ukrainska-soldater-ser-ut-att-doda-ryska-krigsfangar/

    https://petterssonsblogg.se/2022/03/28/skjuter-ukrainska-soldater-ryska-fangar/

   • @Magnus B:
    Men har du presenterat något som gör det troligt att det istället är ukrainare som skjutit sina landsmän eller att allt är fejk? Med tanke på vem som är anfallare i detta krig är det väl inte särskilt förvånande om det är ryssar som avrättat ukrainare? Att ryssarna anföll är också en förklaring till varför många hejar på Ukraina, om du inte fattat det redan. Men det finns sajter och diskussioner (t.ex. många.på Flashback) för dem som gillar Putin också.

   • Det finns forum för alla knasbollar. Vissa tror att jorden är platt och vissa förnekar att vi varit på månen. Här håller vi oss till enkla självklara fakta såsom att Putin är en diktator, mördare helt enkelt, precis som Hitler, Lenin, Mao och Stalin.

    2
    1
 4. Ytterst ansvarig är Putin. Inställer han till G20 mötet i Indonesien i mitten av November borde han hämtas av internationell rättvisa.

  16
  6
 5. Att anse den filmsnutten varande bevis till mord av fångar, liknar sossarnas häxjakt på SD.
  Påståenden utan kalla fakta.

  17
  12
 6. Det är så ryssar alltid behandlat sina fångar. Det finns beskrivningar från napoleonkrigen från svenska soldater när vi hade den tvivelaktiga äran att vara allierade med Ryssland periodvis hur de ryska soldaterna behandlade sina franska fångar.
  Vi kan gå ännu längre tillbaka och läsa om hur ryssarna behandlade svenska fångar under Stora nordiska kriget.
  Det är ingen skillnad.

  24
  11

Kommentera