USA godkänner stödpaket på 400 miljarder till Ukraina

UKRAINA. Den amerikanska senaten har i dag godkänt ett stödpaket värt motsvarande nästan 400 miljarder kronor till Ukraina, rapporterar amerikanska medier.

Pengarna ska gå till att stöda den ukrainska militären och till humanitärt stöd.

Senatorerna visade enligt CNN en ovanligt stark enighet när förlaget röstades igenom med 86 röster för och 11 röster emot. Rösterna emot var samtliga republikaner, de tyckte att de europeiska länderna bidrog för lite.

I samband med omröstningen utsågs även Bridget Brink som landets ambassadör i Ukraina.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “USA godkänner stödpaket på 400 miljarder till Ukraina

 1. ja nu kan ukriana invadera ryssland. den rysska strits maskinen verkar inte vara riktigt kopitent

 2. Det här är väldigt kontroversiellt. FOX hade ett inlägg just om pengarna till Ukraina. $40 miljarder dollar till Ukraina, samtidigt som det råder stor brist på vällingpulver av olika slag. Så det ser väldigt svårt ut för demokraterna att överleva valet i November.

  3
  1
  • Rufus Bävertand: “Demokratin kommer att slå ut fascism.”

   Fascism karakteriseras av ett strikt dominant maktutövande, förtryck av politiskt oliktänkande och där samhället styrs av en elit, – ofta med ett personligt ledarskap och personkult kring ledaren, dvs en auktoritär “demokrati” som utan maktdelning påstår sig att tillvarata folkets intressen. (fritt fr. Wikipedia)

Kommentera