Ryska krav på dödsstraff för kapitulerade ukrainska soldaterna från stålverket

UKRAINA. Ryssland hävdar att nästan 700 soldater i stålverket i Mariupol har lagt ner sina vapen. Det innebär enligt Ryssland att omkring 1 000 ukrainska soldater har kapitulerat sedan i måndags rapporterar Reuters.

Många av soldaterna har tagits till fånga av Ryssland. Ukraina hoppas kunna byta dem mot ryska krigsfångar men tunga ryska politiker kräver att soldaterna ska avrättas. – De förtjänar inte att leva efter de monstruösa brott mot mänskligheten som de har begått och som de forsätter begå mot våra fångar, sa Leonid Slutsky, parlamentsledamot och medlem i den ryska fredsförhandlingsdelegationen, under tisdagen.

Ukraina har å sin sida bara bekräftat att drygt 250 soldater har lämnat stålverket.
Staten gör sitt yttersta för att rädda sina militärer, säger den ukrainske försvarstalespersonen Oleksandr Motuzaynik på en presskonferens och tillägger att han inte vill uttala sig om detaljer.

-Pettersson säger att har soldaterna begått krigsbrott ska dom dömas för det. Tills dess ska de behandlas som krigsfångar enligt internationella regler.

Kreml uppger att Putin personligen garanterat fångarnas säkerhet, vad det är värt. Putin garanterade också att Ryssland inte skulle invadera Ukraina…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Ryska krav på dödsstraff för kapitulerade ukrainska soldaterna från stålverket

 1. Regel nummer 1: Du kan aldrig lita på Moskva.
  Regel nummer 2: Socialister är per definition idioter.

  11
  2
 2. Anton:
  Sparar inte bloggens alla kommentarer….(vilket du tydligen gör)
  I övrigt kommer jag inte att bemöta eller kommentera dina ”sanna uppgifter” framöver !
  Orsaken är,att jag avstår att yttra mig på din nivå.

  4
  5
  • Bloggen finns sparad på nätet så alla kan lätt gå tillbaka och hitta allt som finns. Därför kan jag utan tvekan berätta att du ljuger!

   Det är upp till dig vad du kommenterar eller inte kommenterar. Jag kommer dock att fortsätta kommentera dina inlägg när du ljuger eller fantiserar!

   6
   4
 3. Rekommenderar att läsa på Wikipedia om Katyn massakern mars-maj 1940. Försök att förstå varför länder i östeuropa inte vill tvångstillhöra putinsklientelets värld. Allra minst Ukraina och förmodligen inte Belarus heller.

  19
  2
  • Katyn var bara en av flera händelser där Röda armén, som de goda socialister de är, mördade personer för ideologins skull. Massmord som samhällsverktyg är en av de fundamentala pelarna inom socialismen och därför helt acceptabel för socialister.
   De gjorde det i alla områden som de ockuperade och de gör det fortfarande i Ukraina idag.

 4. ryssland har en historia av att sjuta sina egna om dom varit fångar?
  och det är så att man förväntar sig att man avrättat fiendens soldater.

  20
  3
 5. NATO har nu gett ryssarna makt att hota och eventuellt verkställa avrättningar av krigsfångar.
  Baguette befarar att detta är ett spel för galleriet. Att använda dessa som en bricka i USA’s proxykrig i Europa.

  “The United States aids Ukraine and her people,” Adam Schiff declared in January 2020, “so that we can fight Russia over there, and we don’t have to fight Russia here.”

  Varför evakuerades inte dessa kämpar från stålverket långt tidigare? Resurser inom NATO fanns och finns.
  Detta luktar illa. Blir det ett bondeoffer för det politiska spelets skull.

  12
  25
  • Varför skulle soldater som slåss mot en anfallande fiende evakueras innan de är slagna? Är det för att ge ryssarna möjlighet att flytta trupper till en annan del av fronten?

   USA och väst gjorde fullständigt klart för Putin att de skulle hjälpa Ukraina på alla sätt utom med trupper om Ryssland anföll.

   Det kan naturligtvis kallas Proxykrig om man vill men ansvaret är Putins, bara Putins.

   35
   14
   • Om jag förstått det hela rätt,berodde kapitulationen p.g.a. att de kringringade soldaterna höll på att svälta ihjäl i f.d. Stålwerkets undergrund.
    Läste i veckoslutet att det endast fanns tillgång till vatten,och att all övrig föda var slut. På ett glas H2O om dygnet kan ingen överleva någon längre tid.
    Synd inte den begåvade ”Anton” syns till.Denne påstod ju att där endast fanns några hundra soldater…. gentemot mina c:a 1400 !!

    10
    14
   • Stenbock, jag har aldrig kommenterat antalet soldater i stålverket. Du är hur som helst mycket bra på att hitta på än det ena än det andra. 👍🏼 Alla kan ju inte vara lika begåvade, tyvärr…

    12
    8
   • Förresten Stenbock, hur hittade du på det där med 1400 soldater…? Länk?

    7
    3
   • Anton;
    ”Tala om trollen och…”
    Där dock du ju upp. Jo mitt minne är det inget fel på,och detta exempel som jag plitet ner i denna kommentaren är endast en av många fantasier,du söker briljera med.Av andra på bloggen kräver du ”källa,fakta m.m.”,men dina egna fantasier förutsätter du läsarna sväljer med hull o. hår!!

    7
    8
   • Stenbock, hela bloggen finns kvar så du kan leta rätt på mitt inlägg och skicka en länk om du talar sanning. Om du inte skickar en länk så vet alla att du ljuger. (Jag vet redan att du ljuger!)

    Och hur var det med din uppgift om 1400 soldater, har du länk till det eller ljuger du om det också?

    4
    3
  • Kan du förklara alternativet Baguette? Menar du att Ukraina skulle ha klarat sig själva och naturligtvis blivit besegrade. Sen skulle de få en fascistledare tillsatt av Putin. Efter det skulle Putin, som han själv sagt, fortsatt kriget mot övriga grannländer för att återställa gränserna från sovjettiden.

   Menar du att USA först därefter skulle börja hjälpa halva Europa för att befrias från Ryssland?

   Något har vi lärt av historien, och det är att vi måste stoppa galna diktatorer direkt, innan det blir ännu värre!

   21
   10
 6. Den/de som satte igång detta fullständigt onödiga helvete skall lagföras internationellt. Och dömas inför världens beskådande.

  33
  3
  • Att de fastnade där i stålverket, överhuvudtaget, det var ju en dundertabbe av rejäla mått.
   Får man inte in förnödenheter, då kommer det att ta slut i en kapitulation.

Kommentera