Kritisk bild förmedlades i rysk statlig tv

UKRAINA. Samtidigt som Kreml hävdar att invasionen av Ukraina går precis enligt plan bjöds det i måndags på ”ett extraordinärt stycke tv” när den ryske militäranalytikern och tidigare befälhavaren Mikhail Khodarenok gästade rysk statlig tv. Det skriver BBC:s Rysslandskorrespondent Steve Rosenberg.

Putinoccio

Analytikern gästade programmet ”60 minuter”, ett program som vanligtvis förmedlar Kremls bild kring ”absolut allting”, enligt Rosenberg. I måndagens program talade dock Khodarenok om en stark moral hos de ukrainska styrkorna, att situationen för Ryssland kommer att bli ”mycket värre”.

Även Newsweek uppmärksammar framträdandet, och skriver att ett klipp från programmet som delats i det ryska sociala nätverket Vkontakte har setts mer än 3,8 miljoner gånger.

Sajten noterar också att det inte är första gången som Khodarenok uttalar sig kritiskt kring det som Moskva kallar en ”specialoperation”. Redan innan invasionen avfärdade han Rysslands chanser att snabbt besegra Ukraina militärt.

Han har även sagt att en allmän mobilisering inte skulle få särskilt stor effekt, med motiveringen att Ryssland har föråldrade vapen som inte kan mätas med vapen som Ukraina fått från Natoländer.

-Pettersson antar att vi inom en snar framtid går reda på om det är ryssarna eller vi som är lurade av media i respektive länder…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Kritisk bild förmedlades i rysk statlig tv

 1. ”Pettersson antar att vi inom en snar framtid går reda på om det är ryssarna eller vi som är lurade av media i respektive länder…”

  Det ena behöver inte utesluta det andra 😂

  7
  2
 2. Nej det lyckas nog inte för Putin att sätta in en liknande nickedocka som
  i Belarus?

  10
  4
  • Önskar att alla här på bloggen följde och lyssnade på Patrick Lancaster . Han visar verkligen sanningen där han är .

   14
   12
   • Betald av Kreml och med för klena journalistiska kunskaper för att få ett riktigt jobb. Kosläpp är mer givande

    14
    9
 3. ”Putinoccio”, bilden ovanför = samma spetsiga näsa som på bilden i bokverket ”De Re Militari” (Angående Militära Förehavanden) författad under antiken av den romerske militärexperten Flavius Vegetius Renatus, (bilden är dock från ett bokverk, tryckt 1533)
  https://bildsuche.digitale-sammlungen.de/viewer/templates/viewimage.php?bandnummer=bsb11199643&pimage=00021&v=100

  Flavius Vegetius Renatus är mest känd för sentensen: ”Den som önskar fred, bör förbereda sig för krig”. Andra tänkvärda ord av samme författare är t.ex.- om mängden soldater: ”Tapperhet är viktigare än antalet” och ”En armé som saknar nödvändig försörjning kommer att besegras utan slag.”

  19
  6

Kommentera