Ingen stor skillnad med Sverige och Finland i Nato säger Lavrov

NATO. Ett svenskt och finländskt Natomedlemskap skulle ”inte göra särskilt stor skillnad”, enligt Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. Han hänvisar till att båda länderna länge har deltagit i Natos militära övningar.

Vladimir Putin och Sergej Lavrov

Låt oss se hur territoriet används i praktiken i den Nordatlantiska försvarsalliansen, säger Lavrov enligt Reuters.

Uttalandet gjordes strax efter att utrikesminister Ann Linde (S) skrivit under Sveriges Natoansökan. Lavrov kallade också en utvidgning av Nato för ”en grov kränkning” mot den internationella säkerhetsordningen.

På måndagen sa Rysslands president Vladimir Putin att Ryssland ”inte har några problem” med att Finland och Sverige ansluter till Nato, eftersom det inte utgör något direkt hot.

-Pettersson säger att Ryssland övade också med Sverige och andra till de invaderade Georgien år 2008 och valde att ställa sig utanför den internationella gemenskapen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ingen stor skillnad med Sverige och Finland i Nato säger Lavrov

 1. Tänk på vad det den ovänliga demokratin Ukraina har ställt till med.

  5
  3
 2. Pettersson säger att Ryssland valde att ställa sig utanför den internationella gemenskapen.

  Överstelöjtnant Daniel Johansson, lärare på Försvarshögskolan, skrev för två år sedan en text med rubriken ”Vladimir Putin: illusionens Mästare”, där Johansson belyser den ryska militärteorin som går ut på vilseledning och understryker att teorin i allra högsta grad är fortsatt aktuell, det handlar bl.a. om rysk distraktion, rysk desinformation, ryskt förnekande och ryska dolda aktiva åtgärder. Vladimir Putin beskrivs som ett barn av sin tid, uppvuxen i det kommunistiska Sovjet, skolad av KGB och med tjänstgöring i dåvarande Östberlin. Putin sägs vara hämndlysten pga att Sovjet-imperiet har gått förlorat och att han agerar som Lenin, vilken ansåg att våldsanvändning är en del av politiken, att krigföring bara är ett annat medel och en förlängning av politiken. (observera att artikeln skrevs redan för 2 år sedan)
  http://fhs.diva-portal.org/smash/get/diva2:1544706/FULLTEXT01.pdf

  11
  2
 3. Hör du Lavrov, gubbe, nu får du och din löjliga kompis i Kreml, bestämma er. Är Sverige/Finlands Nato beslut en aggression, eller inte. Just nu verkar det som du och även Putte mjuknat en aning. Är det kanske så att ni inte längre har anledning att vara så stora i käften längre? Håller ert äventyr i Ukraina på att gå åt h-e? Kan det vara så att ni börjar förstå konsekvenserna av ert eget handlande? Eller är det rätt och slätt pga av att omvärlden skiter fullständigt i vad ni tycker?
  I vilket fall som helst så är den ryska bortgörningen fullständig, och all ev respekt borta!

  22
  10
  • Tyckte det var ett jäkla liv på diktatorn och hans apa förut när NATO kom på tal, sen dök det upp en rysk kärring och nån general som gapar och hotar oss ännu mer, och som du säger Dissidenten, plötsligt är det inte så farligt längre enligt diktatorn och apan… vad håller dom på med? Good cop bad cop? Nu får vi ryska allmänheten och militären mot oss, bara den goda fredsbevarande diktatorn med sin apa kan lova oss säkerhet och stabilitet. Avsätter vi dem så får vi vilda kärringar och generaler efter oss och de kan verkligen hitta på vad som helst, typ radera hela norden. Diktatorn kanske har insett att hans dagar är räknade och vill framstå som det minst farliga alternativet i ett desperat försök att rädda sitt eget skinn… bara en galen tanke om en galen diktator!

   8
   2
   • Käre Anton.
    Hela Kreml är späckat med knäppskallar. En sak är säker: Efter Putin kommer en ny dåre. Det är så det funkar i det skitlandet.

    5
    1

Kommentera