De höga elpriserna i Sverige beror på att Sverige tagit bort planerbar elproduktion,

Regeringens höjning av effektskatten på kärnkraft 2015 bidrog till att fyra kärnkraftsreaktorer lades ner. Enligt en studie från Energiforsk hade elpriserna i södra Sverige kunnat vara 30–50 procent lägre om Sverige haft ytterligare elproduktion i drift under hösten 2021.

LÄNK

Steffes (Sveriges genom tiderna sämsta statsminister) maktkåthet gjorde att han lät MP (Miljöpajasarna) härja fritt med Sveriges elförsörjning!

7 thoughts on “De höga elpriserna i Sverige beror på att Sverige tagit bort planerbar elproduktion,

 1. Det är regeringen och Miljöpartiets fel alltihopa, och det är bedrövligt hanterat.
  Ni som vill ha ett fortsatt elände med el och bränslepriser rösta på Miljöpartiet.
  Ni som vill ha det som förr rösta på något bättre alternativ.
  Stackars barnfamiljer och pensionärer som drabbas hårt av detta vansinne.

 2. Orsaken är liksom i Ukraina/Ryssland att vi har en typ Oligarker under annan betäckning i f.d. Sverige.
  De som sitter på äganderätterna till bl.a El-överföringen har nu ljusa tider och tjänar dagligen storkovan. Detta liksom inom andra områden där statliga regler ger dem möjlighet,att utnyttja sitt ägande.
  T.ex. har grödor som Vete under sitta halvåret ökat i pris 3 gånger om,från sitt tidigare. I slutändan är det vi konsumenter som göder dessa med skyhöga priser !

 3. Detta är inte helt sant. I går exporterade Sverige 5169 MW. De avstängda kärnkraftverken genererade totalt 4097 MW. Med andra ord exporterar vi mer än de genererade. Om vi kapar linorna till utlandet och stänger multinationella datacenter så skulle vi klara oss mycket bättre. Därmed inte sagt att vi inte ska bygga nya moderna modullära kärnkraftverk. Det ska vi göra för att hantera avfallet från de nuvarande kärnkraftverken och bli energioberoende.

  11
 4. Nu hoppas vi att MP får 1,0 procent i nästa mätning .
  Eller ännu hellre direkt i den politiska sophinken .

  20
 5. Socialister är per definition idioter – vilket är varför det är otroligt korkat att tillåta dem styra över ett land. Något för Lööf att ta till sig.

  16
 6. Ja svagbegåvade socialdemokrater med storhetsvansinne och maktgalenhet som har köpt sin makt av miljösekten har orsakat Sverige enorma skador.

  25

Kommentera