S bestämde sig för en månad sedan, det är hyckleri säger Göran Greider

NATO/VALET 2022. ”Ett oerhört genomskinligt spel för gallerierna”. Så beskriver vänsterdebattören Göran Greider Socialdemokraternas säkerhetspolitiska dialog om ett Natomedlemskap i TV4 Nyhetsmorgon.

Göran Greider, chefredaktör Dala-Demokraten och Kalle Sundin, debattör tankesmedjan Katalys.

Jag vet att den socialdemokratiska partiledningen bestämde sig för en månad sen ungefär för ett ja. Helt klart tror jag att det är så, säger Greider.

När historiker i framtiden tittar tillbaka på de senaste veckorna kommer de se ”ett lysande exempel på politiskt hyckleri”, där S försöker snabbförankra ett beslut man redan fattat.

Det är en stor identitetsfråga, och då måste man hitta något sätt att få med sig det man tror är en folkrörelse, säger Göran Greider.

Idag, den 15 maj klockan 13 har Socialdemokraterna har ett extrainkallat partistyrelsemöte för att gå igenom resultaten av den säkerhetspolitiska dialogen som hållits med distrikten och medlemmar och ger ett beslut i Nato-frågan som redan är taget.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “S bestämde sig för en månad sedan, det är hyckleri säger Göran Greider

 1. Göran Greider säger sig helt oförstående inför de facto att han är mediamonopol-kuggen i det oerhört genomskinligt spel för gallerierna som han representerar.
  Att ”socialdemokratiska partiledningen bestämde sig för att ansöka om medlemsskap i Nato för två månader sedan men inte att de bestämt sig för ett ja, beror till 100% på att Sverige inte har någon talan.

  Av Greider ”lysande exempel på politiskt hyckleri” tyder på viss självkännedom ty han är en sedan årtionden med i Sverige trycksvärte-makts-mediamonopolism upprätthållare av hyckleriet.
  Socialdemokraternas benämnda säkerhetspolitiska dialog sker samtidigt som de ignorerar att i Sverige riksdagsparti SD med miljoner SD väljare och övervägande svenska folket oavsett politiska hemvisten inkluderande S väljare med stöd av ett stort antal stater i övriga världen hävdande att Sverige regim är opålitlig, respektlös och provokativ,
  av President Recep Tayyip Erdogans i klartext eklaterat: Sverige utgör en fristad för terrorstämplade organisationer.

  Av Socialdemokraterna ”först idag beslut extrainkallat till partistyrelsemöte” avseende ansökan Natomedlemsskap är med svensk senfärdighet osedvanligt snabbt fattat beslut, ty innan möte sker måste sittande regim med politisk utnämningsrätt välja ut och premiera tusentals personer i chefspositioner och S regimen har idag inte så många tonårssläktingar kvar, att placera på de välavlönade toppenjobben som följer i Nato medlemsskåpets spår, vilket Göran Greider sannolikt förstår men spelar oförstående i det oerhört genomskinligt spel för mediamonopolgallerierna som han representerar.
  Mvh.

 2. Har kakistokraterna ingen ryggrad så hänger de på den i väst största krigshetsaren Nato .
  Mvh Sjöström

 3. MAKTEN FRAMFÖR ALLT! Även om det innebär att för massmigrationen skenar och hela samhället utmanas av den fascistiska islamismen. Det löser (S) genom höjda bidrag till dem som aldrig gjort något för Sverige (kriminella migranter, analfabeter, religiöst efterblivna, kusin giftermål, osv)

  16
 4. Visst är det hyckleri, men så är det med sosseriet. Nu skall det sökas medlemskap i NATO, men Finland är redan klara, varför är alltid sossarna sist?

  15
 5. Sossarna har bara använt denna sista månad som extra valfokus för att hålla medias blickar fångade på vad sossarna ska göra eller inte göra. Så länge som talet går om ifall S ska rösta ja eller nej så är det tid som inte media ägnar åt att diskutera muslimers upplopp mot den svenska yttrandefriheten eller polisen kollaps inför muslimsk aggression.

  16
 6. Vem har bestämt att S i Sverige skulle byta åsikt i råga om Nato-medlemskap? Har World Eoconomic Forum och Soros gett order till Magdalena om det?

  16
 7. Fan vad less jag blir på att se sosseinventariet greider minst en vång per vecka gosa i nån tv zoffa som messerschmitt på vänterkanten

  13
 8. Dagen då Göran Greider har rätt är kommen mina vänner. Detta är naturligtvis bara politisk teater för att det ska se ut som om det är superjobbigt att gå emot en av sina hårdast cementerade principer, den om alliansfriheten.
  En upprepning av Annie Lööfs tjat om ”Alliansrejejing” i 8 mån efter förra valet trots att det absolut inte gick med siffrorna, resultatet var bestämt redan då Stefan och Annie var på Bilderbergmötet. Dock var Annie tvungen att ta till lite teater så att det skulle se ut som om det var absolut sista alternativet, annars skulle C-väljarna bli rekorderligt sura över att deras röst hamnade på S.

  17
 9. För en gångs skull håller jag med GG. Detta är världens största hyckleri under skenet av demokrati, när Peter H o Ann Linde vänder under galgen med snack om att nu är Putin mycket farligare än 2015. Skit snacket kunde vi sluppit. Vem varnade för Putin? Den gubben hete D Trump, snopet S

  30
 10. Man kan spekulera, bara man är medveten om att det just är spekulationer.
  Själv tror jag att Finlands tankar spelade stor roll.

  8
  4

Kommentera