Postnords vd har fått lönen höjd med 40 procent på två år

STATEN. Postnord AB är ett svenskt aktiebolag som är en nordisk postoperatör. Bolaget är Sveriges näst största arbetsgivare efter Volvo Cars, sett till antal anställda. Det bildades den 24 juni 2009 genom ett samgående mellan den svenska Posten och Post Danmark. Koncernen bytte 2011 namn från Posten Norden till Postnord.

Moderbolaget PostNord AB, som är ägare till dotterbolagen Post Danmark A/S och Posten AB, är ett svenskt publikt bolag som ägs till 39,3 procent av den danska staten och till 60,7 procent av den svenska staten. Rösterna fördelas 50/50 mellan ägarna. Karl-Petter Thorwaldsson (S) är ansvarig minister.

Postnords vd Annemarie Gardshol tjänar 842.000 kronor i månaden plus förmåner och ser nöjd ut. Pressbild

Postnords vd Annemarie Gardshol har de två senaste åren fått sin lön höjd med 21 procent och 19 procent. Nu tjänar damen 842.000 kronor i månaden. Anledningen till höjningarna är enligt styrelsen att lönen tidigare var för låg och inte marknadsmässig.

-Pettersson säger att statsministern har ett arvode på 184.000 kronor i månaden, en erfaren brevbärare tjänar mellan 26.000 och 33.000 kronor per månad och där jag bor på den sörmländska landsbygden får vi posten varannan dag. Måndag-onsdag-fredag ena veckan och tisdag-torsdag nästa vecka. Morgontidning körs däremot ut varje morgon inklusive lördag, men att samköra verkar inte aktuellt.

17 thoughts on “Postnords vd har fått lönen höjd med 40 procent på två år

  1. Polen sänker nu inkomstskatten från 18% till 12%. Moms på Mat är redan 0%. Bensinskatten redan sänkt. Dessutom har man 14 månadslöner. Begravningen betalar staten.

  2. Så om man har sådan kompetens, nätverk och kognitiv förmåga att leda en stor organisation är man värd 10 miljoner om året. Och uppenbarligen är statliga företag nödgade att betala samma löner, annars försvinner kompetensen till andra poster i näringslivet.

    Ok, det kan man väl förstå. Oavsett om beloppet för de flesta människor känns helt orimligt.

    Men vad har hon då gjort för Postnord? Kommer paketen fram i tid? Är priserna konkurrensmässiga? Har organisationen blivit effektivare? Sparar de pengar åt skattebetalarna?

  3. Det här är väl ingenting. Vattenfalls kvinnliga VD tjänar ca 400 000 mer i månaden, alltså 1319 000/mån.

    11
  4. Makthavare vet att Sverige ska slås sönder och arbetare ska ner till globalt välfärdsgenomsnitt. Därför ser vi dessa monstruösa löner hos de makthavare som är involverade i att slå sönder Sverige!
    Efter sin utförda del av sverigeförstöring så blir det fina tjänster med fina löner, bara för att de inte ska berätta vad de vet!

    23
  5. Nu är hon inte längre ”VD” för posten, utan dom har en ny parasit som heter Mathias Krümmel, med ett förflutet inom den svenska förrsvarsmakten.
    Han tillträdde sitt nya ”arbete” den 1:a januari 2021
    Hans lön är obekant, men han lär nog knappast få en lägre lön än madam Gardshol.

    19
  6. Det är inte så procent fungerar. 19% ena året och 21% andra året blir inte en total ökning på 40%.

    9
    1
  7. Ja samhällstjyvarna fortsätter att tugga i sig av kakan, dessa uppblåsta
    figurer slår det ena lönerekordet efter det andra, allt medan servicen
    mer o mer försvinner, Prioriterad post från sjukhus som förr tog två dagar
    att ta sig fram kan nu komma efter en vecka tack vare den så kallade
    2 dagars utdelningen, om jag inte har fel så har människan gaggat om
    att få utöka det till veckoutdelning, och då kan man väl vänta sig att det
    kommer efter två veckor, får hon igenom det vill hon väl fördubbla sin lön?
    När viktiga besked inte kommer fram i tid , står postverket för Ansvaret??

    Vem sa att kvinnliga direktörer inte var lika hagalna som män??

    53
  8. Sorry. Jag fattade som att hon tjänade 842 tusen om året inte i månaden. Ingen kan göra skäl för den lönen. Det har man ju inte ens som pensionär…..😄😄😄

    46
  9. Jag tycker det är värre med våra odugliga ministrar som tjänar mer än det dubbla. De flesta har ingen utbildning och kan heller ingenting.

    39
    1
    • En minister (statsråd) tjänar 145000 i månaden. Det är knappt 1/6 av postens vd men rejält mycket mer än en brevbärare.

      45

Lämna ett svar till Kungen Avbryt svar