Två tonåringar från bortalaget häktade för förberedelse till mord i centrala Stockholm

BROTTSLIGHET. Två pojkar, 15 respektive 16 år, har häktats vid Stockholms tingsrätt i B 7254-22 efter tisdagens larm om ett misstänkt farligt föremål vid Centralstationen. De är på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till mord. 15-åringen är även misstänkt för grovt vapenbrott.

”Personerna häktas för att inte återfalla i brott, kunna undanröja bevis eller på annat sätt förstöra utredningen. Utredningen kommer att fortsätta med hög prioritet med hänsyn till att de misstänkta är ungdomar”, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Det var under tisdagskvällen som Centralstationen spärrades av i flera timmar efter larm om ett misstänkt farligt föremål. Natten och dagen därpå anhölls tre personer misstänkta för förberedelse till mord.

Samtliga har tidigare nekat till brott.

-Pettersson noterar att båda de häktade har namn som tyder på att de tillhörbortalaget.

Föremålet som hittades utanför Centralen kan ha kopplingar till mordet på ett gym i centrala Stockholm. Åklagaren Daniel Suneson begärde på onsdagen att målen skulle samordnas hos tingsrätten – en begäran han drog tillbaka på torsdagen.

Somaliern Omar Ahmed begärd häktad för mord på oskyldige Fredrik Andersson

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Två tonåringar från bortalaget häktade för förberedelse till mord i centrala Stockholm

Kommentera