USA ska skicka mer vapen till Ukraina

UKRAINA. USA kommer att skicka ytterligare militärt stöd till Ukraina, bekräftar president Joe Biden i ett uttalande som Vita huset publicerat. Det nya stödpaketet består av radar, artilleriammunition och ”annan utrustning”.

Någon summa anges inte, men en myndighetskälla säger till Reuters att det rör sig om ett stödpaket till ett värde av 150 miljoner dollar, motsvarande 1,5 miljarder kronor.

President Biden uppmanar samtidigt kongressen att godkänna det stödpaket på 33 miljarder dollar fram till september som han föreslagit.

Vita huset…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “USA ska skicka mer vapen till Ukraina

 1. Vad vi ser är ett proxy krig. USA är väldigt duktiga på den typen av krigsföring. Se på Yemen, USA med hjälp av Saudi försöker krossa de Iranstödda rebellerna, i Afghanistan beväpnade man folkets mujahedin i kriget mot ryssarna (ett misstag eftersom mujahedin utvecklades till talibaner och hade då gott om vapen).

  5
  1
  • Du tjatar Kostin. Men om inte Ryssland anfallet Ukraina hade det inte varit krig där.

   Jemen kan jag inte så bra men Ryssland stödjer Iran, är det bättre?

   När det gäller Proxykrig tror jag Sovjet/Ryssland varit värst.

   Chrusjtjov sa först att kapitalism och kommunism skulle tävla fredligt för att se vilket system som var bäst.

   När det visade sig att kommunismen förlorade startade Ryssland/Sovjet kommunistiska revolutioner över hela världen med krig som följd. Det är de Sovjet-ryska krigen du brukar beskylla USA för.

   3
   4
 2. Jänkarna öser in utrustning för enorma summor. Kan ju vara något att fundera över varför detta pengaregn. Satsar man pengar i något, brukar man vilja ha något i retur. Och jag har lite svårt att tro att det är av ren godhet. Liksom Sverige, finns det många hål på hemmaplan för jänkarna som behöver fyllas.
  Hur som helst så får de utomordentliga tillfällen att testa sina grejer mot ryssarnas. Kan vara bra för framtiden kanske?

  13
  6

Kommentera