Rysk militärhelikopter kränkte Finland

UTRIKES. En rysk militärhelikopter har under onsdagen kränkt finländskt luftrum. Enligt Finlands försvarsdepartementet handlar det om en helikopter av Mi-17 som befann sig mellan fyra och fem kilometer in på finskt område, rapporterar Svenska Yle.

Mi-17 Bild: Wikipedia

Försvarsminister Antti Kaikkonen säger att det inte går att utesluta att händelsen har ett samband med en internationell militärövning som pågår i Finland med deltagare från Storbritannien, USA, Lettland och Estland.

Det är andra gången sedan den ryska invasionen av Ukraina som Ryssland kränker det finländska luftrummet.

Parikkala

Även svenskt luftrum kränktes i mars och april när ryska plan befann sig nära Gotland respektive Bornholm, vid Bornholm söder om Blekinge kränktes även danskt luftrum.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Rysk militärhelikopter kränkte Finland

 1. G Nordström – Det där har prövats många gånger oberoende av varandra av flera domstolar i flera delstater i USA och allt var ok! Du tror väl ändå inte på alla dumheter man kan hitta på nätet?

  Trollen brukar göra så! Tex när hundra vetenskapsmän oberoende av varandra kommer fram till en sak så hittar alltid något riktigt korkat troll en film på nätet som visar motsatsen. Bara så du vet, var lite källkritisk så du inte blir riktigt blåst, du verkar rätt naiv…

  13
  2
 2. De skulle skjutit ner den och ursäktat det med att besättningen trodde det var ett övningsmål.

  21
  7

Kommentera