Hur palestinierna vanhelgar allas heliga platser, inklusive sina egna

av Bassam Tawil

Palestinierna har återigen ertappats med att ljuga för världen genom att hävda att judarna ”vanhelgar” de islamiska heliga platserna, särskilt al-Aqsamoskén i Jerusalem.

”Al-Aqsa-moskén och Heliga gravens kyrka är våra. Alla är våra, och de [judarna] har ingen rätt att besudla dem med sina smutsiga fötter. Vi hyllar varje droppe blod som spills för Jerusalem. Detta blod är rent, spillt för Allahs skull. Varje martyr kommer att hamna i paradiset, och alla sårade kommer att belönas av Allah.” – Palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas. (Bildkälla: MEMRI)

Om någon vanhelgar moskén och andra heliga platser så är det palestinierna själva.

År 2002 stormade palestinska terrorister in i Födelsekyrkan i Betlehem, men den globala kristna responsen var dämpad. Terroristerna stannade i kyrkan i 39 dagar och lämnade efter sig smutsiga filtar och madrasser, tändare, cigarettfimpar och ”en stank av avföring”. En präst klagade på att terroristerna också hade vanhelgat kyrkan genom att röka och dricka alkohol.

På fredagsmorgonen den 15 april barrikaderade hundratals palestinska ”tillbedjare” sig själva i Aqsamoskén och stötte ihop med israeliska poliser.

Läs vidare

5 thoughts on “Hur palestinierna vanhelgar allas heliga platser, inklusive sina egna

 1. Marodörer som anser sig vara de allena rådande, de som vi hjälpte hit efter att ha hört deras lögner om trakasseringar och hot i hemlandet.0
  Så fort de har tillstånd att stanna börjar de agera som deras lögner beskrevs men nu är det vi som skall applådera deras uppbyggnad av ett system styrt av dem och då finns inte utrymme för oss längre

 2. ”palestinierna” de var väl en grupp, inte alla.
  Onödigt inlägg, bara för att svärta ner.
  Konflikter löses inte med sådana metoder.
  Visserligen har både israeler och palestinier ett sätt att lösa sin konflikt som inte funkar.

 3. Israelerna arbetar hårt för att få öknen att blomstra, medan deras grannar kastar sten på varandra och förväntar sig att Europa ska betala socialhjälp.

  22
 4. …..och detta stöttar sossarna med 100-tals miljoner av våra skattepengar.

  27

Kommentera