Ryska trollfabriker försöker rekrytera nya sympatisörer

PROPAGANDA. Ryssland använder trollfabriker för att sprida desinformation om kriget i Ukraina på sociala medier, varnar Storbritannien enligt brittiska medier.

Liz Truss och Vladimir Putin, man som garanterat Ukrainas erkända gränser och lovat att inte invadera 2014 och 2022.

Trollfabrikerna sprider ut kampanjer med skräddarsydda budskap för att manipulera den internationella opinionen om den ryska invasionen, öka stödet för den och rekrytera nya sympatisörer.

Fabrikerna riktar framför allt in sig på politiker i ett flertal länder som till exempel Storbritannien, Sydafrika och Indien, skriver Reuters.

Vi kan inte tillåta att Kreml och dess skumma trollfabriker invaderar våra sociala meder med lögner om Putins illegala krig, säger utrikesminister Liz Truss i ett uttalande.

-Pettersson säger att Kreml har viss framgång, vi har några av trollen på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Ryska trollfabriker försöker rekrytera nya sympatisörer

  1. Om Puttetrollen och deras ”fabriker”, är av samma klass som ryska krigsmakten, är det inget att oroa sig för. Skrattretande!

    12
    3
  2. Det har väl aldrig varit aktuellt för NATO att godkänna Ukraina som medlem?

    Om man skulle ge Ukraina skulden för något i detta krig så betyder det att Ukraina och vi andra i närheten av Ryssland måste be Putin om lov när vi ska göra olika saker. Om han inte godkänner våra avsikter så får vi avstå.

    Det kommer som naturligtvis aldrig att hända!

    15
    6
  3. Putins lakejer verkar ha parkerat sig på Petterssons blogg.Dom hänvisar ibland till länkar från Rysk statsmedia.Om inte Ryska folket får sanningsenlig information från dessa kanaler utan det förskönas och ljugs friskt varför skulle vi i Sverige då tro på allt som kablas ut därifrån ? Vad man ska göra är att ta allt med en nypa salt och det gäller båda sidor.Det enda vi vet med säkerhet är att Ryssland har invaderat Ukraina på förljugna grunder och att folket där har ett helvete….

    20
    9
  4. Tja, det finns folk som har svårt att se hur Ukrainas ansökan om medlemskap i nato har bidragit till en bättre värld.

    12
    13

Kommentera