Tvångssteriliseringarna – ännu en vidrig S-skandal!

VALET 2022. Åtta socialdemokratiska regeringar godkände 63 000 steriliseringar på Rasbiologiska Institutet, skrev vi på bloggen år 2014. Visste Du att Sverige tvångssteriliserat 63.000 människor? 63.000 av sina egna medborgare! Detta är historien om dessa vidriga övergrepp. En nutidshistoria vi helst bara ska tiga ihjäl och glömma! En historia Du helst inte ska känna till. Men inte en chans. Detta skall påminnas om och så många som möjligt känna till. Hjälp till att sprida!

Åtskilliga är det som kallat Sverigedemokraterna för nazister och för att ha ett brunt förflutet. Bland annat EXPO som ville ha hjälp med att påminna om SD:s historia. Det tänker inte jag bry mig om, jag tror Expo, Expressen och de andra klarar det utmärkt och tar ett par rader om Socialdemokraternas historia i stället.

Under 42 år och åtta socialdemokratiskt ledda regeringar mellan 1934 fram till det borgerliga maktskiftet 1976 så steriliserade man cirka 63 000 människor på Statens institut för rasbiologi.

Institutet grundades 1922 och var världens första, vilket senare nazisterna i Tyskland hade nytta av.

De som steriliserades var så kallat “imbecilla, undermåliga individer, idioter, fallandesjuka (epileptiker), tattare, sinnesslöa, personer med lösaktigt sexualliv, homosexuella” och många andra för att skydda den svenska folkstammen och folkhemmet från degeneration. Man steriliserade människor av rashygieniska skäl, av folkhälsoskäl, för att kontrollera asociala och av ekonomiska skäl.

De statsministrar som såg till att driva på steriliseringarna under alla dessa år var främst Per Albin Hansson (12 år) och Tage Erlander (22 år). Men även Olof Palme såg till att driva institutet och steriliseringarna under sina första sju år som statsminister mellan 1969-1976. Nazityskland är det enda land som steriliserat fler människor än Sverige.

Socialdemokratins mörka historia är inte bara brun, den är mörkbrun…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Tvångssteriliseringarna – ännu en vidrig S-skandal!

 1. Läste i Maria Borelius utmärkta bok Bryt det sista tabut om en kvinna inlagd för depression som pressades till sterilisering om hon ville bli utskriven. Det var på 70-talet.
  Skrämmande med de kommentarer här som förminskar de här övergreppen och till och med säger att vissa människor inte borde få leva.

 2. S och SD anklagar varandra hela tiden för saker som hänt för länge sen.
  Men en sak är de överens om nämligen att bidrag av olika slag skall betalas ut.

  1
  15
 3. Kräken i Expo har bara en uppgift och det är att kasta skit på SD,
  dessa fega kräk vet mycket väl om Sossarnas solkiga historia,
  men väljer att inte lotsas om det. finns inget fegare än kommunister
  i alla former!

  22
  1
 4. Jag dömer inte de som då agerade så eftersom jag själv kan tänka mig att säga ja till kastrering av våldtäktsmän.
  Ingen kan komma ifrån utan att det är ett säkert sätt att stoppa dåliga gener att spridas.

  21
  6
  • Håller med om att man kanske inte ska döma dem alltför hårt, de som agerade förr. De gjorde det utifrån den tidsandan och de värderingar som då rådde. Att en människa föds med anlag för en allvarlig sjukdom kanske borde vara samhällets ansvar att se till att den inte sprids ytterligare.

   6
   11
 5. Petterssons är besatt av sossar.
  På den tiden tänkte de inte som oss.
  Skolböcker var fulla av feltänk. Bla att danskar var ett sämre folk än oss svenskar. På medeltiden brände man häxor, vilket av dagen partier är ansvarigt för det. KD?

  6
  41
  • Vi är en växande skara som är ”besatta” av sossar. Allteftersom mer och mer skit kommer i dagen, växer avskyn mot sossar och deras stödtrupper. Sverige är idag genomsyrat av den socialdemokratiska korruptionen, på alla möjliga plan. Detta tillsammans med de mähä, som ständigt återkommer i ministertillsättningarma, ökar inte respekten för patrasket. Kommer resten av livet att bekämpa slöddret.
   Detta är kanske svårt att förstå, för en människa, som förlorat förmågan att tänka själv.

   24
   2
 6. Detta var bara en god socialistisk socialingenjörskonst. En av grundpelarna inom socialismen är att få fram den ultimata socialistiska övermänniskan samt att göra samhället så effektivt och produktivt som möjligt för Partiet. För att göra detta behöver man rensa ur befolkningen alla sinnesslöa, handikappade, icke-partitrogna och åsiktsmotståndare som sätter sig upp mot Partiets vilja. Ett av sättet som både sossarna i Sverige och nationalsocialisterna i Tredje Riket/ Tyskland gjorde var att man eliminerade mentalpatienter. Samma sak hände i Sovjet, Norge och även i vad som idag är de forna öststaterna.

  30
  2
 7. Det där borde ingå i Forum för levande historias samling om brott mot mänskligheten.

  61
  2

Kommentera