USA vill se ett försvagat Ryssland

UKRAINA. USA arbetar för att försvaga Ryssland så att landet inte kan invadera andra länder i framtiden. Det säger den amerikanske försvarsministern Lloyd Austin efter sitt och utrikesminister Antony Blinkens möte med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, enligt flera nyhetsbyråer.

USA:s försvarsministerLloyd Austin, Ukrainas President Volodymyr Zelenskyy och USA:s utrikesminister Antony Blinken under dagens möte i Kiev, Ukraina. Foto: Ukrainian Presidential Press Office

Vi vill att Ryssland försvagas så till den grad att landet inte kan göra den typ av saker som det har gjort vid invasionen av Ukraina.

Austin sa även att USA tror att Ukraina kan vinna kriget mot Ryssland så länge landet får tillräckligt med stöd och utrustning från omvärlden.

-Pettersson undrar om Putin räknade med att få slåss mot USA och en stor del av västvärlden eller om han skjutit sig själv i fötterna?

Hur som helst är en stor del av den ryska militära kapaciteten redan förbrukad medan västvärlden bara skummat lite på ytan av sina lager. Rysk statstv talar nu öppet om att det pågår ett krig men inte mot Ukraina utan mot Nato. Från början sa Putin att det inte var ett krig utan en militär operation.

Däremot är nog talet om ett försvagat Ryssland inte så smart. Ryssland kan gärna vara starkt men då under en vettig regering.

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “USA vill se ett försvagat Ryssland

  1. Ryssland är alltid Ryssland. Är det svaga så anfaller de inte och kan också förlora vissa landområden (så som 1917-1918 och 1991). Men när de åter har blivit starka (eller tror sig vara starka) så försöker de utvidga sitt territorium och hämnas det som skedde under svaghetstiden. Detta verkar ske oberoende om tsaren heter Putin, Stalin, Nikolaj eller Alexander.

    Starka ledare är uppskattade i Ryssland. Den allmänna uppfattningen är att en svag ledare är lika med ett svagt Ryssland och ett svagt Ryssland är lika med kaos och förödmjukelse. Av denna anledning är t.ex. Gorbatjov allt annat än uppskattad i Ryssland. Han ses som mannen som möjliggjorde imperiets sönderfall och förde Ryssland in i en period av svaghet.

Kommentera