Kvinna våldtagen och kastad i ett 25 m djupt gruvhål

BROTTSLIGHET. I lördags skrev bloggen om att en Kvinna hittats i ett gruvhål och att polisen misstänker brott. Nu kommer uppgifter om att kvinnan som är i 20-25-årsåldern och som hittades i det 25 meter djupa gruvhålet i Norberg i fredags kväll kan vara flykting från Afghanistan.

Skärmdump från gruvhålet och räddningen. SVT.

Det framgår av en intervju som Avesta Tidning (betalvägg) gjort med räddningsledaren för operationen att få upp henne, Svante Nordström vid Södra Dalarnas räddningstjänst. Nordström bekräftar också att kvinnan kommer från Afghanistan och att räddningsmanskapet bedömer hennes ålder till 20-25 år.

Anledningen till att den räddningsstyrkan kallades ut var att gruvhålet ligger ganska nära Avesta även fast det tillhör Norbergs kommun. Nordström var först på platsen och möttes upp av den pappa med barn som var ute och tittade på ruiner och hörde kvinnans förtvivlade rop på hjälp. Han hittade en plats där han kunde luta sig ut och ropa till kvinnan.

Hon förstod dock inte varken svenska eller engelska och Nordström bedömning var att hon pratade ett afghanskt språk. När hon kom till behandling på Falu lasarett kunde hon berätta att hon utsatts för våldtäkt av en man som sedan knuffat ned henne i gruvhålet.

Räddningsledaren bedömer att kvinnan inte hade överlevt natten nere i gruvhålet.

-Pettersson noterar att en man har anhållits misstänkt för våldtäkt och försök till mord. Den kvinna som utsatts hittades i fredags kväll i ett gruvhål i Norberg. Mannen är anhållen på sannolika skäl. Utredningen pågår med förhör och tekniska undersökningar.

Av hänsyn till utredningen kan jag inte lämna ytterligare information om ärendet, säger kammaråklagare Ann-Sofie Trossing, som är förundersökningsledare, enligt ett pressmeddelande.

Är mannen skyldig är det dags att kalla in…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Kvinna våldtagen och kastad i ett 25 m djupt gruvhål

 1. Det finns i obekräftade uppgifter från flera olika uppgiftslämnare att det handlar om en afghansk man och kvinna och ett hedersbrott. Mannen ville att kvinnan skulle gifta sig med honom eftersom hon fått uppehållstillstånd men inte han, och när hon vägrade blev det våldtäkt och gruvhål.

  Vardagsmat i Afghanistan.

  14
 2. Ibland lider man mer med dem som drabbats. Detta var vidrigt
  Såg på en TV kanal häromdagen där man bla pratade om, vill minnas att de kallade det för fjärilsmetoden. Hur dom helst. Det hände på den tiden då nordborna åkte omkring i båtar till andra länder och slog ihjäl folk och stal deras saker.
  Och på Island hade man en metod där man skar upp ryggen på folk, medan de levde, sen knäckte man revbenen och fortfarande medan folk levde drog man ut lungorna så de fladdrade och den drabbade såg ut som en fjäril. Framkom inte hur länge vederbörande levde.

  Säga vad man vill, men folk förr i tiden var inte blödiga.

  3
  2
 3. Det nya f.d. Sverige och en vision om den framtid som väntar det lyckliga mångkulturella landet,som idioterna som styr….satt oss i !
  Att fylla Norden med Beduiner och annat patrask,lär inte lösa några framtida problem…..

  27
 4. Stackars kvinna.Hur länge hade hon legat därnere i mörkret och kylan och förmodligen illa skadad ? Svårt att föreställa sig vilken dödsångest hon måste ha känt.Fanskapet som gjorde detta borde själv få sitta av sitt straff på livstid därnere i mörkret i gruvhålet sörjd och saknad av ingen….

  61
  2
  • Mayas förslag överträffar att den skyldig avhuvas av skarprättaren Dahlman. Dessutom kan offret varje dag få kasta ned en sten för att frigöra all fasa hon upplevde där nere.
   – Hoppas media snart namnger/visar bild på våldtäktsmannen när han på sannolika skäl blit häktad.0

   15
   • Kommer aldrig att ske, såtillvida han inte är en etnisk svensk. Då kommer bild redan innan han åtalats.
    Fast alternativa medierna brukar inte mörka, så kanske ändå.

 5. Ja, apparaten, som inköptes från Frankrike, har bara använts en gång och sågs senast på Nordiska museet, men är sedan nerpackad någonstans. Rekvisition av bemyndigad person erfordras för utkvittering

  32
  1
   • Med andra ord rena turen att hon var vid medvetande och kunde ropa när mannen var i närheten. Riktigt vidrig historia.

    37
    1

Kommentera