SD vill ändra minnesmärket ”Fult och missplacerat”

TERRORISM. Sverigedemokraterna tror inte att medborgarna kommer att associera det konstverk som ska bli minnesmärke för terrordådet på Drottninggatan med attentatet, rapporterar SVT Stockholm.

Konstverket föreställer ett täcke i guldfärgad brons.

När man sätter upp en guldfärgad metallbit som inte ens har någon som helst symbolik till terrordådet så är det uppenbart ett fult och missplacerat konstverk, säger Gabriel Kroon (SD), borgarrådskandidat till Stockholm stad, till SVT.

Kulturborgarråd Jonas Naddebo (C) kritiserar Kroon för att göra partipolitik av konstverket vilket han kallar ”osmakligt”.

-Pettersson säger att ”konstnären” är nog glad för betalningen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “SD vill ändra minnesmärket ”Fult och missplacerat”

 1. I Göteborg står det felaktigt på minnesskylten för diskoteksattentatet att ”en brand bröt ut”. Det skulle stå att tre muslimer anlade branden. Men PK är allergiska mot sanningen.

 2. Det där skulle duga utanför en fabrik som tillverkar mattor eller täcken. Som minnesmärke duhger det bara om man vill sopa händelsen under mattan och glömma bort det.

 3. Inte fult, men INTETSÄGANDE, MENINGSLÖST i sammanhanget!

  Varför inte ett konstverk av en av Lars Vilks RONDELLHUNDAR istället, så hedrar vi minnet av honom samtidigt, och visar på en motvikt till den terror, han var utsatt för, och terroristen på Drottninggatan stod för!!!

  ETT SJÄLVKLART OCH BRA VAL TYCKER JAG, med all den intolerans som islam står för, och som har visas sig i flera städer de senaste dagarna, gentemot Rasmus Paludan och hans konceptionella manifestationer i sann Lars-Vilks-anda. En värdig efterträdare till hans konstgärnung!!!

  18
  1
 4. Dra ett täcke över händelsen och glöm den. En vanlig inriktning från överheten.

  28
  1
 5. Påminer mer om Guld kaftan och blir mer en hyllning till illdådaren än offren
  ärligt vem kom på detta eller vem godkände skiten

  21
 6. SVT med på ett hörn här med, har någon hört någon kritisk intervju med han
  som finansierade Mördaren, en figur som inte ens hade rätt att befinna sig här?
  Och Turken som hade denne figur att arbeta för sig, ja han kommer från den
  heliga invandringen, då tystas det ner, precis som Lars Wilks hädangång!

  42

Kommentera