Det blir inget jobb för Anders Tegnell på WHO

KORRUPTION. Sveriges tidigare statsepidemiolog Anders Tegnell får inte det nya jobbet på Världshälsoorganisationen (WHO), skriver Folkhälsomyndigheten i ett pressmeddelande.

Anders Tegnell Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

I stället blir Tegnell kvar som anställd på Folkhälsomyndigheten.

”Folkhälsomyndigheten har nu informerats av WHO om att en överenskommelse tyvärr inte har kunnat nås för det tänkta uppdraget. Anders Tegnell kommer istället att arbeta med internationella åtaganden på Folkhälsomyndigheten”, skriver myndigheten.

Tegnell lämnade jobbet som statsepidemiolog och avdelningschef på Folkhälsomyndigheten den 14 mars 2022. Myndigheten hade då utsett Tegnell till att bistå som senior expert i ett samarbete kopplat till WHO.

Det är klart att jag är besviken. Vi tyckte att vi hade fått tydliga tecken på att det här skulle bli av. Men nu ser jag fram emot att jobba med dessa viktiga frågor hos myndigheten i stället. Det här är ett område där det har behövts fler resurser, säger Anders Tegnell.

-Pettersson undrar om regeringen inte betalt WHO tillräckligt mycket…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Det blir inget jobb för Anders Tegnell på WHO

 1. Mannen som ihärdigt kämpa för att inte ansiktsmask var nödvändigt t o m fram till november 2021, otroligt. På fråga i TV januari 2019 så sa han tvärt emot experten och sa ”osannolikt att Sverige ska drabbas”. Vem anställer en sån super specialist? Nej precis, va nog inte ens nära.

 2. Jasså, de ville inte haa han?!!! 🙂 ”Experten” blev utan, ”stackarn”, han som har gjort så ”mycket gott” för vårt land, och dess befolkning!
  😪 🤤

  13
 3. Löfven nya kneg kostade 17,700,000,000kr för Svenska skattebetalare,.
  DÅ kunde de väl hostat upp en ny säck skattestålar för å bli av med Tegnell.
  Men det kommer att kosta rejält med deg, när hela sopgänget ska sysselsättas efter septembervalet

  28
 4. Anders Tegnell har fyllt 66 år. Han behöver inga fler uppdrag. Han kan och ska gå hem med ålderns rätt. Han har pension som alla andra fast mer än oss vanliga dödliga.

 5. Anders Tegnell och Sveriges resultat 17000 döda i covid-19 rimmar dåligt i CV.
  Och tycker dessutom att dom gjort det bra här i Sverige.
  Finland med ca 1500 döda är självkritiska och tycker inte deras resultat är tillfredsställande.
  Det säger väl en del om möjlighet till anställningen i WHO.
  Personligen tycker jag att man bör anställa någon som presterat bättre än Tegnell
  WHO behöver nog omge sig med högre kompetens.
  Sverige sticker ut på fel sätt i statistiken gällande pandemin.

  46
 6. Vi kan dra ner massor på dessa onödiga utgifter vi har gentemot internationella organisationer som främst springer diktaturers ärenden som WHO, FN, SIDA och så vidare.

  43

Kommentera