Ukrainska förband sprängde bro med ryska militärfordon

UKRAINA. Under de senaste dagarna har ukrainska tjänstemän rapporterat om hårda strider i närheten av ryskockuperade staden Izium samtidigt som allt fler ryska styrkor samlas i närområdet.

Flera bedömare uppger att den kommande ryska storoffensiven mot Donbass-regionen kommer att utgå från staden. 

Men på torsdagen uppges ett ukrainskt specialförband ha förstört en bro i Charkiv-regionen. Specialförbandet ska ha detonerat sprängladdning samtidigt som en rysk konvoj med militärfordon åkte över den, rapporterar CNN. Stridsvagnarna ska ha varit påväg mot just Izium, enligt det ukrainska specialförbandet.

Uppgifterna har ännu inte bekräftats av oberoende källor. Men under de inledande dagarna av den ryska invasionen lyckades ukrainska styrkor förstöra en strategiskt viktig bro i Kiev-regionen, något som fick ryska offensiven att tappa fart. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Ukrainska förband sprängde bro med ryska militärfordon

 1. Vi får inte glömma Kina. Kina har under de senaste decennierna tornat upp sig allt mer som en stormakt som hotar USA’s globala ställning.
  Gissar att Kineserna sitter lugnt och avvaktar vad som nu sker i Ukraina. Enligt nyhetsuppgifter lagrar man matvaror. Kan ju vara något att fundera på

  30
  4
 2. Fördelen med att Putte invaderade är att nu har Ukraina en väldigt god anledning att göra sig av med alla dessa oligarker som levt i Ukraina men sprungit Puttes ärenden. Så efter kriget kommer korruptionen att försvinna markant.

  34
  3

Kommentera