Ryssland varnar Sverige och Finland för att gå med i Nato

FÖRSVAR. Ryssland varnar återigen Sverige och Finland för att gå med i Nato, rapporterar BBC. Kremls talesperson Dmitrij Peskov säger att militäralliansen är ett ”verktyg inriktat på konfrontation”.

Putinss talesperson Dmitrij Peskov

Det är inte en sådan allians som säkerställer fred och stabilitet, och ytterligare expansion kommer inte att medföra utökad säkerhet till Europa, säger Peskov.

Ryssland har även tidigare motsatt sig Natoansökningar från de nordiska grannarna. Om länderna går med i Nato ökar antalet medlemsländer från 30 till 32.

-Pettersson undrar om Ryssland tycker de bidrar till säkerheten i Europa genom att anfalla och hota små länder?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Ryssland varnar Sverige och Finland för att gå med i Nato

 1. Detta evinnerliga tjat om NATO respektive Ryssland. Jag är av den åsikten att våra politiker ska först och främst tala om för väljarna vart pengarna ska tas, är det ur vår urusla välfärd det ska ta eller? För att jag tvivlar på att man tänker dra ner på biståndet till diverse länder som egentligen inte behöver. Vad kostar det sedan att modernisera vårt försvar till NATO standard. Det är väldigt mycket politikerna har att berätta innan de sätter sin namnteckning på ett kontrakt

  7
  2
  • Fan, jag glömde en sak, eller två
   Går vi med ska vi göra som Norge och kräva att inga atomvapen ställs på svensk mark.
   Sedan tycker jag att Sverige ska skriva på förbudet mot kärnvapen.

   8
   2
 2. Ryssland ska bara hålla käften, dom är krigsförbrytare utan motstycke och bör nog
  inte uttala sig om andra länders säkerhet.
  Anledning att vi ska gå med i Nato är att vi har ett kommunistland som heter Ryssland
  i vår närhet med en sjuk diktator som president.

  34
  22
 3. Putte är alltså orolig för att stabiliteten skall hotas. Samtidigt som han själv inte bara hotar utan skjuter stabiliteten i sank. Man varför inte själv söka medlemskap i Nato, då. Kunde vara intressant att ta del av den kalabalik en sådan vändning skulle föra med sig.

  45
  15
  • Vad jag har förstått, så var Putin mycket väst vänlig i början av sin chefskarriär och tom övervägde ett NATO medlemskap. Han lär också ha varit den förste statschefen som tog kontakt med Busch efter 11 september och erbjöd hjälp.
   Men sen har något gått snett i vänskaps kontakterna.

   Att krig inte är bra, borde de flesta vara ganska överens om. Bara titta på Ukrainas sönder bombade städer. Kriget tar vid där politiken misslyckas, heter det ju.
   Men jag kan förstå Ryssarnas ståndpunkt. Bara titta på kartan.
   Jamen Baltländerna är ju medlemmar, säger en del. Jag är övertygad att de sökte sitt medlemskap i rätt tid då Rysslands militära kapacitet troligen var än sämre och man nog hade fullt upp med att bygga upp Ryssland från det sönderfallna Sovjetunionen.

   Man kan ju bara spekulera i hur USA hade reagerat om Mexiko och Kuba hade sökt medlemskap i Warsavapakten och ryssarna börja bygga baser i dessa länder. 1962 var vi nära ett krig! Ryssarna drog sig då ur. EU och NATO har inte gjort det idag och resultatet har vi.

   27
   17
 4. Att Kreml &Co inte tycker att vi ska gå med är ju det största argumentet för ATT gå med.

  De har ju varit kände för att säga att de inte skulle anfalla Ukraina, och att de inte heller ska invadera Sverige. Klart de vill att vi inte ska gå med så att de inte ska attackera Sverige också, precis som de inte attackerar Ukraina just nu.

  33
  19
  • Vi ska inte gå med i Nato.
   Det är väl nog att vara knähund till EU.
   Ska vi bli knähund till USA med.
   Nato har bombat sönder många länder .
   Och vad blev så bra då.

   34
   22
 5. Jaha och vad ska de göra, invadera oss eller?
  Vilket de kommer att göra ändå om vi inte går med i NATO så Putte ljuger som vanligt.
  Största problemet för Putte är att Ryssland kan inte göra ett skit åt saken nu mer än att slänga sig på golvet, gapa och skrika att “Ni får inte gå med!!!!!”.
  De har ingen kapacitet i Kaliningrad att invadera något större än Bornholm. Och skulle de få för sig att göra något kommer de få landstigningsfartyg de har kvar ligga på botten av Östersjön tillsammans med besättning och last fortare än de kan säga “Vad var det??”.

  38
  20
  • Med 350 kilometer till Ryssland och 350 meter till närmaste bombmål kan jag inte annat än säga som Fälldin: Håll gränsen!

   Hur lång tid tar det för ett attackplan att flyga från Kaliningrad till Karlskrona? Eller en missil?

   10
   20
   • Incidentberedskapen håller koll på dem och nu för tiden går jakten upp beväpnad vilket innebär att om en attackeskader från Kaliningrad skulle forcera gränsen så skjuts den ned. Dessutom har Ryssland bränt av majoriteten av sina kryssningsrobotar i Ukraina så de få de har kvar lär de inte blåsa på Karlskrona.
    Vilket innebär att om de vill slå till mot Sverige måste de komma nära målet vilket innebär – se ovan.

 6. Skurkstater innebär en jävla massa onödiga problem som inte finns i demokratier.

  36
  13
  • Rufus B, problem finns överallt. USA, som själva ser sig som världens största demokrati. Hur mycket problem har inte de på sin hemmaplan?
   EU, som säkert också anser sig som en stor demokrati, hur hade det månne sett ut i Sverige om vi aldrig gick med?

   34
   8
 7. Vi är med i EU. Har vi inte gemensamt försvar där? Vi är en av de länder som bidrar mest. Kan vi få lite militärt stöd tillbaka då? Vi också det land som bidrar mest till FN per person. Kan vi få lite valuta för pengarna där? Alternativet är att vi flyttar över EU och FN pengarna till Nato. Eller varför inte uhjälpen? Nej, den kan pensionärerna få.

  28
  12
   • Verkar vara en känslig fråga Nato. Vi är dock ingen markgranne med Ryssland vilket gör det lite svårare för dem att anfalla oss. Så jag tycker vi håller på vår gamla neutralitet. Vi kan inte bidra med pengar till hur många organisationer som helst. Om vi ska gå med i Nato måste vi dra in på något annat. Eu, Fn eller lägga ner Sida.

    21
    6
 8. Det är inte Ryssland som ska diktera villkoren för andra stater,
  om dom gett fan i att starta krig med Ukraina hade ju inte dessa
  två stater funderat på att gå med i Nato, vidare har Ryssland fått
  Tyskland till att storsatsa på försvaret, och troligtvis resten av
  Europas stater att satsa mer på vapen. Alltså självförvållad utveckling
  av Ryssland!

  70
  13

Kommentera