Åklagaren har begärt fyra klimataktivister häktade i Stockholm

BROTTSLIGHET. Åklagaren har idag den 8 april lämnat in häktningsframställan för fyra personer som vid olika tillfällen gett sig ut i vägbanan och stoppat trafiken på olika högtrafikerade vägar under rusningstid i Stockholmsområdet.

Brottsrubriceringen är sabotage vid en rad olika tillfällen under perioden 28 mars och 6 april, 2022. Agerandet har orsakat trafikstopp och vidare följder ska utredas.

Häktningsförhandling äger rum under lördagen den 9 april.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 5560-22

– Anledningen till att dessa personer begärs häktade är att samtliga misstänkta varit med vid ett flertal tillfällen under senare tid och att det finns risk att deras beteende upprepas. Då det upprepade agerandet lett till trafikproblem och då det riskerar att orsaka allvarliga följder för den allmänna samfärdseln såsom bland annat för utryckningsfordon och ambulanstransporter är det av vikt att beteendet och de följder som agerandet medför upphör säger kammaråklagare Malin Kühn.

-Pettersson säger att deltagarna i organisationen Återställ Våtmarker verkar inte ha några arbeten att sköta. I två veckor har de blockerat infarter till Stockholm.

Kampanjen Återställ Våtmarker hoppas att många nu förstår hur otroligt viktigt det är att de svenska våtmarkerna återställs. När torrlagda våtmarker blötläggs minskar Sveriges koldioxidutsläpp med uppåt 25%.

Tyvärr så pratar dom som hindras att resa till och från sina arbeten och skolor om ett gäng idioter. De borde blockera ingången till Rosenbad i stället.

Bilderna från Återställ Våtmarker Facebook


***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Åklagaren har begärt fyra klimataktivister häktade i Stockholm

 1. Vi får bortse från dessa ”aktivister” som blockerar vägar och hindrar vanligt folk i deras vardag. Genom sitt handlande visar de sitt mentala tillkortakommande, de förstår helt enkelt inte bättre.

  22
 2. Det är ju kallt på morgonen, minus. Varför inte spruta vanligt vatten på de och låta de frysa? Då flyttar de på sig själva. Inget våld så ingen kan anhållas för någonting.

  30
 3. Wow 25%.. Det låter ju jättebra. Synd bara att budskapet inte går fram vilket det inte gör om man försöker övertyga folk genom att vara ett prakt-rsle. Det har liksom aldrig funkat.

  Oavsett. Om vi nu skulle minska co2 med 25%.. Och kanske lite ytterligare.. De här människorna skulle aldrig ge sig. De vill inte att du ska ha en fin bil, de vill inte att du ska kunna fatta egna beslut om t.ex. när du ska åka nånstans, det vill säga ha fri rörlighet.
  De nöjer sig inte förrän du bor i ett skjul och din garderob bara innehåller en tagelskjorta.

  Det går med andra ord inte att ta dem på allvar. Och de ska inte tas på allvar heller.
  Det är samma idioter som tar monopol på både problemställning och lösning vare sig det gäller klimat, migration, covid eller vad det nu råkar vara för större samhällsfråga. Med hög röst och barnsliga påhopp försöker de tysta minsta avvikande åsikt.

  Dags att be dem hålla k..

  47
  • Det lär de knappast överleva. Men vem bryr sig? Ytterligare ett självmord i statistiken.

   25
  • Jo visst stör dom. Men bara en gång. Trafikverket kallar det signalfel. Nästan alla förseningar beror numera på signalfel.

   16
 4. Kan någon förklara för mig hur man mäter CO2 utsläpp? det mäts i ton är osynlig HUR? kan man få fram siffror på utsläppen? jag fattar inte det

  34
 5. Skrapa bort en av dom som klistrat fast sig på vägen så att trafiken kommer fram och låt sen dom andra miljöhögarna sitta kvar tills dom lessnar. Snart blir dom nog botade från sina miljögriller av långtradare och timmerbilar som kör förbi på centimeters avstånd!

  44
 6. Äntligen en riktig åklagare. Men det borde ha skett vid första sabotaget mot trafiken. Sedan kommer de givetvis att frikännas med skadestånd från en grön tingsrätt.

  53
 7. Sådana okynnesprotester som drabbar tredje man är egentligen rätt lätta att stävja .För en tid sedan blev en lärare skadeståndsskyldig när hon inte ville tilltala en elev med epitetet ”hen”,prislappen på det hemska resulterade i ett skadestånd på hissnande 150000 kr .Anledningen till det skyhöga beloppet som DO utdömde berodde på att det skulle få folk att inse att man inte kan vägra att använda ordet hen om den personen i fråga kräver detta .Vad jag med detta vill säga är att bötfäll var och en som sätter sig och hindrar folk att komma fram i trafiken med 150000 kr så kanske intresset för dylika aktioner kommer att svalna rätt fort .

  54
  • Jmf med den tokiga Elin som skulle rädda kriminell afghan att lätta från Sverige. Det kostade henne ca 4000 och skattebetalarna flera hundra tusen att få iväg kräket som hon grät så ymnigt över. Hon skull få betala totalkostnaden, men inte Sverige.

   50
   • Dessutom ville ju den afghanen lämna Sverige Elin tog fel flight

    23
 8. Vad gött, dessa sata*s terrorister måste väck från vägarna. Vem tror ni blir åtalad om man kommer med långtradaren på motorvägen där dessa har sagt sig att ha sittstrejk på? Lite halt på vägen och man har 40 ton på rull? Det blir sista demonstrationen isåfall.

  45
 9. Jag tror att hon glömde fåglarna. Våtmarker är ett väldigt bra habitat för fåglar, och dom områdena skall vi vara rädda om.

  Du skall inte tro på tomten, centurion.

  • Ge dom sexsiffriga böter att betalas inom 10 dagar och stämpla dom som samhällsfarliga

   10
 10. Jag lyssnade lite på en sån där tomte som försökte förklara vad dom är ute efter. Hon sa : ”Våtmarkerna läcker koldioxid och nu måste vi återställa våtmarkerna”. Men jösses… Om nu fullt fungerande våtmarker redan läcker Co2 och f.d. våtmarker ska återställas, så blir det ju ännu fler aktiva våtmarker som läcker ännu mer Co2. Det verkar som det är någon som är ute och cyklar här… Är det jag………….?

  37

Kommentera