Bahnan Yosuf döms till 14 år för brutal avrättning av kvinna i Luleå

VÅLDSVÅGEN. Den 25-åriga Frida Landin sköts med tio skott på nära håll en julikväll på badplatsen Notviken i Luleå. Orsaken till den otroligt brutala avrättningen var enligt åklagaren Jonas Fjällström ett bråk om fälgar till en bil. Nu döms Bahnan Yusuf, 20, till 14 års fängelse för mordet och tingsrätten skriver: ”Eftersom det varit fråga om flera skott, riktade mot bröstet och huvudet samt att något skott varit på nära avstånd anser tingsrätten att det är visat att Bahnan Yusufs avsikt var att döda.”

Bahnan Yosuf, foto: Polisen

Enligt kammaråklagare Jonas Fjällström är straffvärdet på brottet livstids fängelse men när mordet skedde kunde en person som var under 21 när gärningen begicks inte dömas till mer än 14 års fängelse. Från 1 januari 2022 är lagen ändrad.

Domen slår fast att Bahnan Yusuf och den mördade kvinnan hade kontakt tidigare under morddagen och att det fanns en pågående konflikt när de kom till badplatsen för att reda ut den.

Tingsrätten anser att det är helt fastslaget att det är Bahnan Yusuf som skjutit den 25-åriga kvinnan och att avsikten var att döda henne.

”Eftersom det varit fråga om flera skott, riktade mot bröstet och huvudet samt att något skott varit på nära avstånd anser tingsrätten att det är visat att Bahnan Yusufs avsikt var att döda Frida Landin. Gärningen kan inte bedömas på annat sätt än som mord.”

Mordet handlade inte om själva värdet på fälgarna, enligt åklagaren: – Det handlar om kränkningen och när det gäller en upplevd kränkning så behövs det i vissa fall inte så mycket, har han tidigare berättat.

Luleå Tingsrätt Mål nr: B 2229-21

 • Ali Ahmed Sabriye, född 1988, döms för medhjälp till mord, stöld, grovt egenmäktigt förfarande och 2 st narkotikabrott till 12 års fängelse. Advokaten och målsägarbiträdet kostar staten 1.617.000 kronor.
 • Ziad Kohzad, född 2002, döms för medhjälp till mord till 6 års fängelse. Staten får betala advokaten 804.000 kronor.
 • Sara Yngman, född 1997, döms för stöld, grovt egenmäktigt förfarande, näringspenningtvätt till skyddstillsyn. Advokaten kostar staten 85.000 kronor.
 • Simon Vestermark, född 1988, döms för skyddande av brottsling, grovt brott, till 3 års fängelse. Advokaten fakturerar 1.011.000 kronor.
 • Bahnan Yusuf, född 2001, döms för mord och grovt olaga hot till 14 års fängelse. Advokat och målsägarbiträden får 2.057.000 kronor av staten.

-Pettersson säger att det var den korta versionen…

***

TIDIGARE 2022-01-18. Invandrare åtalas för mord på kvinna i Luleå

VÅLDSVÅGEN. Åklagaren har väckt åtal vid Luleå tingsrätt för mord på en kvinna den 30 juli i fjol. En 20-årig man med kopplingar till kriminella nätverk i Stockholm åtalas för mord och tre andra män för medhjälp till mord.

De fyra männen förnekar all delaktighet i mordet. Bevisningen består till största del av vittnesuppgifter och kartläggning av telefontrafik.

De misstänkta åtalade:

 • Bahnan Yosuf, född 2001, har den 30 juli 2021 på Framnäsgatan i Luleå uppsåtligen berövat Frida Landin livet genom att skjuta henne. Yosuf åtalas för mord, grovt olaga hot, med mera.
 • Ziad Kohzad, född 2002, åtalas för medhjälp till mord.
 • Simon Vestermark, född 1988, åtalas för medhjälp till mord.
 • Ahmed Sabriye, född 1988, åtalas för medhjälp till mord.
 • Sara Olofsson Yngman, född 1997, åtalas för rån med mera.

Luleå tingsrätts målnummer: B 2229-21.

TIDIGARE 2021-09-03. 3-0 till bortalaget vid mord på kvinna i Luleå

VÅLDSVÅGEN. En 20-årig man häktas idag på sannolika skäl misstänkt för mord. Ytterligare två män begärs häktade för inblandning i dödsskjutningen. Männen som är mellan 19 och 33 år gamla kopplas till både gängmiljön i Stockholm och Hells angels.

Under fredagen kommer tre män begäras häktade misstänkta för mord, eller medhjälp till mord, efter att en 25-årig kvinna blev ihjälskjuten på Notviken i Luleå.

Den 19-årige mannen är misstänkt för mord och sedan tidigare dömd i samma mål som den tidigare häktade 32-åringen. Enligt polisens underrättelseenhet är det allmänt känt att 19-åringen har kopplingar till Hells angels.

Den 20-årige mannen är också misstänkt för mord. Han är tidigare åtalad, men friad, för ett rån på Hertsön i Luleå. I det målet åtalades 20-åringen tillsammans med en man som kopplas till Filterlösa grabbar, en undergrupp av det kriminella nätverket Shottaz. Den mannen sköts ihjäl i Rinkeby i somras.

Den tredje mannen, 33-åringen, är misstänkt för medhjälp till mord.

Den 20-åriga mannen, som kopplas till kriminella nätverk i Stockholmområdet, häktas med fulla restriktioner. Detta innebär bland annat att han inte får sitta häktad tillsammans med andra, ta emot besök eller följa med i nyhetsmedia.

-Pettersson säger som vanligt, de misstänka är:

 • Bahnan Yusuf, 20, misstänkt för mord
 • Ziad Kohzad, 19, misstänkt för mord
 • Ali Ahmed Sabriye, 33, misstänkt för medhjälp till mord

Luleå Tingsrätt målnummer 2229-21

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Bahnan Yosuf döms till 14 år för brutal avrättning av kvinna i Luleå

 1. Det kanske är dags för de oroliga i Notviken att överge sitt röda arv och sluta rösta in dessa landsförrädare som trots att de vet konsekvenserna fortsätter att ta in dessa våldsmänniskor.

 2. Detta är definitivt inte en av Reinfeldts och Löfvens importerade ”vinstmaskiner” så varför inte sätta på Herr Yosuf en rysk uniform och låt honom trilla ner med fallskärm någonstans i Ukraina!
  I övrigt konstigt med alla dessa importerade våldsverkare, man undrar vad dom har missuppfattat?
  Jag menar, varför flyr dom från våld och skottlossning till ett fredligt land bara för att sedan själva börja skjuta här?!
  Man undrar med andra ord varför det inte passade att stanna kvar och skjuta där hemma?

 3. Såg jag en enda utvisning?
  När jag hör heder, deras heder som inte ens har heder att erkänna ett brott.
  I min ungdom såg jag bönderna vid missväxt hacka halm i en hackelsemaskin blanda i lite melass och fodra djuren.

  I en sådan maskin skulle några av avskummet passera efter att hånflinande förväntat sig en lindrig dom.

  14
 4. Utvisning av kulturberikarna saknas.
  Sedan kunde man ana att det skulle bli fruntimmersrabatt för Sara så hon bara fick skyddstillsyn. Så mycket för jämlikheten i det här landet.

  18
 5. Ja att skjuta på folk är oftast med stor säkerhet dödligt våld. Så varför inte 99 år i fängelse för mördare?
  Sverige håller på att omvandlas mot våldsam galenskap. Som Julia Caesar skriver så träffande:
  ”En galen maktelit har gett bort någonting som de aldrig har förvärvat rätten till och som inte tillhör dem: vårt land och vår frihet. På bara några decennier har de tillfogat landet större skador än vad tidigare politiker lyckats med i landets hela historia.”
  https://juliacaesar.blog/2022/03/21/rapport-fran-gransen-har-nagonting-forandrats-pa-tio-ar/#more-26138

  27
 6. Är det möjligen så att det är skillnad på folk o folk ? För när det handlar om utländska busar så verkar det ju ständigt vara så att staten (dvs. vi skattebetalare) måste stå för notan av svindyra advokater och annat löst folk. Alltmedan lite mer ”normala” busar alltid ställs inför valet om det lönar sig att ifrågasätta rättsväsendet , då man riskerar att själv få stå för alla rättegångskostnader. Både sina egna och motpartens. Hur många gånger har man inte läst om att ”den åtalade döms till böter eller fängelse + att dessutom stå för sina egna och motpartens rättegångskostnader”.
  Gott om Lik inför lagen, men knappast Lika inför densamma.

  19
 7. Tänk att det var en brun bajskorv, det kunde man ju inte tro när man läste om mordet i gammelmedia.

  23
  1

Kommentera