Tack för att ni valde Sverige

BEDRÄGERI. För dem som ska ut och resa och behöver förnya passet är det svårt med extremt långa väntetider. Som en följd av det har privatpersoner nu börjat sälja passtider på Facebook. Polisen känner till försäljningen som sker helt öppet på nätet, men påstår att det inte är olagligt.

-Pettersson är inte jurist men är övertygad om att det inte är lagligt att jävlas med svenskar och svenska myndigheter. Det går att stoppa om man vill eller vad tror du justitieminister Morgan Johansson (S).

Politiker, myndigheter och journalister verkar tro att vi lever kvar i 1950-talets Bullerbyn, då det var en hederssak att inte lura människor och man kunde lämna cykeln och ytterdörren olåst.

Nu letar ”nya svenskar” efter möjligheter att utnyttja systemen, där det tidigare rådde ett förtroende mellan medborgare och myndigheter letar nu individer efter svagheter i systemet som de kan utnyttja.

De hånskrattar hos oss.

”Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Tack för att ni valde Sverige

 1. Ett tydligt exempel på när förtroendesamhället krockar med utlänningars samhälle.
  Det blir sämre!

 2. Helt obegripligt varför de inte knyter bokningen till personnumret, då kan ingen boka mer än en tid och bokar man för anhöriga samtidigt så kan de inte bli fler än vad som finns på riktigt. Tiden går då inte heller att sälja eftersom den är knuten till personnumret som man ansöker pass för.

  Behövs ju inte ens ett bank-id vid bokningen eftersom det är meningslöst att komma till passexpeditionen till en tid bokad med fel personnummer.

  Rocketscience?

  25
 3. Va !! trodde det var den nya polycin från S att de skulle fixa jobb, men inte typ stjäla passtider från befolkningen
  Och sen förklara det lagligt,
  kommer detta sprida sig till besiktnings tider, läkartider, socialtider och försäkri gskassan samt skattekontoren.
  alltså de tar över hela vår sociala förvaltning innan det går upp ett ljus.

  26
 4. Ingenting är olagligt för invällarna, MEN för etniska svenskar är allt olagligt förutom att skicka pengar till Skatteverket så våra politruker får ut sina löner och påhittade jobb utomlands och invällarna sina bidrag

  27
 5. Om jag inte minns fel så var det något liknande för några år sedan. På många ställen i Malmö fanns det överfulla vårdcentraler och någon tog en stor bunte kö-lappar och ställde sig fräckt i ingången till vårdcentralen för att sälja kö-lappar så att patienten fortare kunde komma till vård. Om det blev ekonomisk succe för den street-smarte personen vet jag inte.

  24
 6. Nu kommer inte jag ihåg hur det gick till när jag skulle boka tid för nationellt id-kort. Men varför inte bara lägga in att man bokar i sitt personnummer och man bara får boka en tid per personnummer? Det löser problemet ganska omgående.
  Bortsett då från de kulturberikare som fått fem, sex eller sju olika personnummer tilldelade till sig av vårt extremt kompetenta myndigheter.

  28
 7. Nu läser jag att sossarna inte känns igen , och sviker även de importerade rösterna .
  Kan förfallet bli tydligare. Först sviker man alla skattebetalare etniska Svenskar, och nu överger man även de bidragsimporterade rösterna.
  Nu är det strömhopp till Partiet Nyans .
  Det ger oss som värnar Sverige hopp .
  Nu kommer nog snart ett förslag om förbud mot partier som inte tycker som Morgan och hans Parti.

  29
 8. Allt är ett resultat av en smart sosse som bildade sin första regering 1969, hans människosyn var felaktig. Han trodde alla uppfostrades som svenskar.

  40
 9. Som vanligt verkar det vara araber som sätter käppar i hjulet för oss svenskar. Sträva efter ett arabfritt Sverige, så vi kan leva som vanligt igen.

  56
 10. Jag beställde och köpte ut mitt pass under de värstra restriktioner av Covid i maj 2020. Det hade precis gått ut. Kommer väl till pass när jag skall resa med flyg till Spanien nästa vecka. Så slipper jag lägga ner min energi på sådana streetsmarta importer och bli frustrerad av ilska.

  26
 11. Den socialdemokratiska huvudregeln är att sopa alla problem under mattan , beskylla motståndare för att ljuga , dänga värdegrunden i huvudet på alla som ser hur det ser ut , och vågar säga det .
  Toxisk politik och Toxisk journalistik är grundstenarna .
  Se bara på den vinglande sminkade grisens agerande det senaste halvåret .
  Sorgligt.

  55

Kommentera