Hittade 50 ton gammal mat i Akams butik

BROTTSLIGHET. Efter ett tips till miljöförvaltningen i Malmö hittades 434 kilo utgången mat i en livsmedelsbutik på Bennets väg i Rosengård, Malmö. När inspektörerna sedan kollade butikens lager fann de nästan 50 ton gammal mat, en del mer än tio år för gammal.

Till Sydsvenskan, bakom betalvägg, säger livsmedelsinspektören att detta kan vara ett rekord i fynd av utgången mat i kommunen. De äldsta varorna i lagret gick ut redan 2011.

Butikens ägare säger att all utgången mat som hittades, både i butiken och på lagret, kommer att kastas och förstöras. Ägaren hävdar att maten skulle ha kastats redan för två år sedan men att pandemin kom i vägen.

-Pettersson noterar att Sydsvenskan och Aftonbladet med flera ”glömmer” skriva vilken butik det är och att ägaren är Ebrahim Abdul-Rahman Karem.

Akam Livs
Bennets Väg 13
213 67 Malmö

”Miljöförvaltningen utförde 2021-08-31 en myndighetsgemensam kontroll på er anläggning Akam Livs på Bennets Väg 13 i Malmö. Vid kontrollen påträffades en stor mängd produkter (enligt bilaga till detta beslut) som saknade produktions/hållbarhetsdatum eller hade dolda eller sedan länge passerade hållbarhetsdatum. Datum för hållbarhet är en obligatorisk märkningsuppgift som inte får avlägsnas eller döljas. Den stora mängden livsmedel, över 1 000 förpackningar, samt det faktum att det är produkter av varierande varumärken gör att miljöförvaltningen bedömer avlägsnandet och döljandet av hållbarhetsdatum som avsiktligt och systematiskt. Ovan nämnda livsmedel bedöms därför vara otjänliga som livsmedel”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Hittade 50 ton gammal mat i Akams butik

 1. Utlänningsägaren säger att maten skulle ha förstörts för 2 år sedan, men att pandemin kom emellan???

  Mat går väl att förstöra och sanera bort ändå!!!

  Dessutom, var maten REDAN DÅ 8 ÅR GAMMAL!

  SÅ, det är bara skitsnack av ibvandrarägaren! DET SÄGER HAN BARA FÖR ATT HAN BLEV PÅKOMNEN!!! Hade han inte det, HADE HAN FORTSATT SOM TIDIGARE, och mixtrat med och sålt ALLDELES FÖR GAMMAL MAT!!!

  OERHÖRT ILLA!!!

  4
  2
 2. Azylsvenskan och Aftonsnaskan, det ligger inte i deras intressen att
  skriva ut verkligheten, dom tror fortfarande att människor inte själva kan
  räkna ut deras falska agenda

  10
  1
 3. Vad sålde/säljer Akam egentligen? Livsmedel var/är det uppenbarligen inte. Och vem tipsade? En konkurrent i branschen? Måste Akam, liksom andra, betala för kontrollen eller strider det mot Värdegrunden?
  Jag trodde förresten att kontroller av livsmedelsbutiker skedde varje år, men Malmö ligger kanske i en innovativ framkant även i det avseendet.

  14
 4. Så länge de inte stänger ner dessa butiker på stört, så kommer det att fortsätta år ut och år in.

  Tandlösa myndigheter har vi drösvis av överallt, genomsyrar hela Sverige.

  Men hög lön vill dom ha.

  Låt Stå……

  34
 5. Helt normalt i Malmö.
  Polisen vet om vilka butiker som säljer oskattade cigaretter men gör inget.
  Och varför skulle de göra det, när de får skit för det?

  37
 6. Undrar vilket undantag i lagen polisen skall hänvisa till för att slippa ta i ärendet, det är ju synd om terroristerna.

  35
 7. Så gör muslimer affärer. Låt honom bli regeringsleverantör av mat så de fattar vilka idioter de tagit hit.

  80
  3
 8. Ingen vettig människa handlar ändå inte i en dylik butik. Men ändå, äldsta varan från 2011…skälet ”pandemin kom ivägen” funkar dåligt då.
  Man måste dock undra vad miljöförvaltningen gör hela dagarna. Inspekterar dom bara när nån ringer och skvallara? Hur tycker dom det fungerar….

  92
  1

Kommentera