Nordkorea redo för lång konflikt med USA

UTRIKES. Nordkorea är redo för en ”långvarig konfrontation” med USA. Det säger diktatorn Kim Jong-Un efter att själv ha övervakat uppskjutningen av landets största interkontinentala robot hittills, rapporterar den nordkoreanska statstelevisionen enligt flera nyhetsbyråer.

Kim Jong-Un säger att den nya roboten ”återigen kommer att göra hela världen fullt medveten om kraften som Nordkoreas väpnade styrkor besitter”.

Sydkoreas militär uppskattar att den nya roboten, Hwasong-17, färdades i 620 kilometer under torsdagens uppskjutning, betydligt längre än 2017, då Nordkorea senast testade en interkontinental robot.

Nordkoreas nya interkontinentala robot Hwasong-17 ger landet fler möjligheter, säger experter som uttalar sig i en ny Reuters-analys. Den långa räckvidden gör att roboten kan ta omvägar för att förvirra USA:s robotförsvar, men ändå nå hela det amerikanska fastlandet, säger Thomas Karako, chef för tankesmedjan Center for Strategic and International Studies.

Samtidigt har Hwasong-17 kapacitet att bära en betydligt större last än tidigare nordkoreanska robotar, vilket gör att en enskild robot kan bära flera stridsspetsar, till exempel kärnvapen, och därmed ytterligare försvåra för försvarande länder.

-Pettersson säger att Nordkorea är som Putin. De lägger resurser på vapen i stället för på folket…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Nordkorea redo för lång konflikt med USA

 1. Har ni märkt hur Han Ribbenvik vid alla tillfällen pratar om hur Mig.verket
  gör stora uppoffringar nu när man registrerat mindre än 20000 Ukrainare?

  Min fråga måste bli, hur orkade ni ta emot uppemot 100000 från Mena
  i fjol och året dessförinnan med er nerbantade personal ? Var det bara
  till att ge dem medborgarskap utan kontroll?? Litar inte på det verket!

 2. Denne lille tjocka Pellejöns saknar inte självförtroende, men han saknar
  förmåga att kunna förse sitt folk med mat, för honom är det viktigare att
  utplåna ett land på andra sidan jorden än att befolkningen kan äta sig mätta?

  9
  1
  • Det finns säkerligen västliga kärnvapen programmerade för militära mål i Nordkorea också. Så denna stat lär inte komma undan oskadd, om fetknoppen trodde det.

 3. Som Sverige, lägger pengar på fel folk för att visa sin uppblåsta självbild av rikedom och godhet medan en del människor som arbetat här ett helt liv letar burkar i soporna.

  41
  • Och nu propagerar de för anslutning till krigsskapande organisationen NATO

   14
   4

Kommentera