Majoritet för Natomedlemskap – om Finland går med

FÖRSVARET. En majoritet av den svenska befolkningen är för ett Natomedlemskap, så länge även Finland går med i alliansen. Det visar opinionsundersökningar som TT har sammanställt.

En ny undersökning från Novus visar enligt nyhetsbyrån att 63 procent anser att Sverige ska gå med i Nato om Finland gör det. 18 procent svarade ”nej” och 30 procent svarade ”vet ej”.

I en undersökning som Sifo/TV4 publicerade under torsdagen är 59 procent för ett medlemskap, så länge Finland går med. 17 procent var emot det och 24 procent var tveksamma.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Majoritet för Natomedlemskap – om Finland går med

 1. Har vi verkligen råd med att bli medlemmar i NATO? Vi har avgifter till EU, invandring, kommande massarbetslöshet (företag lägger ner som en följd av Miljöpartiets vansinniga politik). Ska skatterna höjas för de få som arbetar (då menar jag inte pappersvändare i offentlig verksamhet)?
  Sedan undrar jag om vi verkligen ska bli en del av Amerikas privata armé? Kan Sverige välja vilka krig de ska delta i?

  8
  1
  • Vad jag vet kostar det inget att vara medlem i Nato utom att ha ett försvar på en viss nivå, men du kanske har andra uppgifter.

   Sedan är Nato ingens privata armé. Nato är en försvarsorganision där kärnan är artikel 5, som fastslår att ett angrepp mot ett Natoland är ett angrepp mot hela alliansen.

   Moldavien, Georgien och Ukraina har oönskade besök av rysk militär. Det hade troligen hjälp dem med medlemskap i Nato.

   2
   3
 2. Jag är emot… men jag vill ha det försvar vi hade på 60 talet = världens bästa flygvapen per capita

  13
  1
 3. Vi har ju redan skickat vapen till Ukraina, det kan väl knappast betraktas som neutralt?

  Förstår inte regeringen konsekvenserna av sina beslut? När vi nu har tagit det här steget, så är Natomedlemskap inte långt borta.

  15
  3
 4. Nu är det fredag och jag är inte helt nykter, men har inte Novus lite problem med matematiken? (111%)

  13
 5. Våra politiker kanske vill åka snålskjuts på Finlands medlemskap? Sverige som varande en liten flik mellan Norge och Finland kanske klarar oss utan att egentligen ha tagit ställning till någonting alls. Den normala Svenska modellen. Ingen vågar. Ingen har tagit ställning. Det blir som det blir. Då kan ingen beskyllas för att ha tagit ett felaktigt beslut. Ingen tog ett beslut. Om något händer är allt någon annans fel. Vi i Sverige är neutrala så vi släpper in och hjälper Nazister, Bolsjeviker, Araber (i alla former) och all annan allmänt slödder om det bara ser ut som att vi gillar alla. Oavsett hur illa vi blir straffade. Det är lite klent.

  34
  2
  • ”Vi i Sverige är neutrala så vi släpper in och hjälper Nazister, Bolsjeviker, Araber (i alla former) och all annan allmänt slödder om det bara ser ut som att vi gillar alla”

   Inklusive 700.000 drygt med bakgrund i Finland…

   5
   5
 6. Men Magdalena Andersson och Peter Hultqvist väljer att spela med svenskarnas liv.
  Inkompetensen hos regeringen saknar motstycke ser ni.
  Finland är ett klokt land som värnar sin befolkning tvärtemot Sverige som struntar
  i rikets säkerhet.
  Återigen, Vi saknar kompetent ledning i Sverige man är orolig för framtiden faktiskt.
  Sverige är körda i botten, det här kommer ta tid att återställa.
  Utan Nato är vi en munsbit för Ryssland.
  Hur svårt kan det vara att fatta något ?

  26
  19
  • Du har helt rätt, och Sverige ligger i täten när det gäller att välja kompletta idioter till regeringen. Jag har i alla fall inte valt någon av dom här, så skyll inte på mig. Om vi skall bli av med dom, så gäller det att belysa deras dumhet. Det borde inte vara så svårt.

   18
 7. Det är typiskt en Svensk att inte kunna ta egna beslut utan krypa bakom någon annan .Antingen går vi med oavsett vad Finland gör eller inte gör . Eller blir det som vid EU omröstningen om vi skulle vara med eller inte , då kom vi tassande efter att Finland sagt sitt , men när det gäller NATO medlemskap så är det väl mera logiskt att Sverige tar sitt beslut före Finland .

  26
  4

Kommentera