Utrikes födda fortsätter att bli diskriminerade

INVANDRING. Det är i dag väl känt att det finns stora skillnader mellan inrikes födda och framförallt utrikes födda från länder utanför Europa vad gäller integration på arbetsmarknaden och segregationen på bostadsmarknaden. Utrikes födda från länder utanför Europa har i genomsnitt lägre arbetsinkomster och sysselsättning än såväl inrikes födda som utrikes födda från länder i Europa. Vidare har boendesegregationen ökat de senaste årtiondena, skriver Ali Ahmed, professor i nationalekonomi Linköpings universitet och Ratio samt Mats Hammarstedt, professor i nationalekonomi Linnéuniversitetet och Institutet för näringslivsforskning på Aftonbladet Debatt.

-Pettersson säger att utrikes föddas utbildning och språkkunskaper är ett problem, men det är inte diskriminering. Migranterna som ofta felaktigt kallas flyktingar får bostäder, arbetsfri inkomst, möjlighet till utbildning och i övrigt alla chanser som inrikes födda får.

De belönar med krav på ändrade lagar, vägrar att arbeta är ovilliga att lära sig svenska språket och svenska seder och bruk. Jag tycker de ska åka hem i stället för att gnälla eller prata med alla de invandrare som det går bra för och fråga vad det beror på…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 thoughts on “Utrikes födda fortsätter att bli diskriminerade

 1. Det vore intressant att veta om dessa diskriminerande hade arbete i sitt hemland, eller om de hade arbete på egna meriter eller om de var anställa inom sin klan o.s.v.
  Att flytta till ett annat land och sedan skylla på diskriminering är den ”enklaste” förklaringen, om en svensk flyttade till pyjamas landet så skulle denna uppleva samma känsla…….

 2. Vad är problemet i så fall, egentligen??? Men det är snarare VI riktiga svenskar, som blir diskriminerade i allt!!!

  5
  1
 3. Det är alltid någon annans fel!
  Om man INTE vill integreras så skall man automatiskt skickas tillbaka till hemlandet.

  41
 4. Det är inte speciellt lätt för en svensk ens att komma till en ny stad och bli accepterad.
  Då är det mer än förståeligt att någon som ej liknar en europe ej heller talar vårt språk samt har en religion och kulturell bakgrund vilken ej är anpassad för västerlandet får problem.
  Är denne utlänning dessutom analfabet i eget land, hur lätt är det då att bli svensk?

  Vi måste ha klart för oss att det är inte de invandrades fel, utan ansvaret vilar tungt hos dessa politiker som inte hade en aning, ej heller såg det komma och till slut erkände ”vi var naiva.”

  Det enda rätta är att förse de nu ej produktiva, ej anpassningsbara med en summa pengar som kan ge dem en återstart i eget land.
  Det vore dubbelt humant mot att vi tog emot dem.

  28
  1
 5. Människor som inte klarar marshmallowstestet ens i vuxen ålder kommer alltid att missa möjligheterna till utbildning och legalt införskaffade, höga inkomster.

  25
  1
  • Det är inte känt hos alla vad testet går ut på.
   ”Walter Mischels legendariska marshmallowexperiment räknas idag som ett av de viktigaste experimenten i psykologins historia. Vad han visade är att förmågan att skjuta på belöningar är avgörande för att leva ett framgångsrikt liv. Barn som visar en hög grad av självkontroll får inte bara bättre betyg, kognitiva funktioner och självkänsla – de blir också bättre på att hantera stress, uppnå målsättningar och hantera motgångar. Men är denna viljestyrka förprogrammerad i oss människor, eller kan vi träna upp den?”

 6. Tryggheten i Sverige håller på att försvinna i snabb takt. Och jag anser INTE att det är Svenskarna som orsakar detta. Inte heller övriga hitflyttade europeer. Om jag då, av erfarenhet, inte tycker att resterande folkgrupper är så trevliga att konfronteras med, ja, då är jag väl rasist då.

  39
 7. Begreppet ”utrikes födda” är intetsägande!
  Innefattar ALLA ifrån Norden, Europa , MENA m.fl.
  Alltifrån människor med en kultur och utbildningsnivå helt lika Sverige till länder och regioner med en diametralt motsatt kultur och närmast obefintlig utbildningsnivå

  38
  1
 8. Bortsett ifrån att många, om inte de flesta, ”flyktingar” har högst bristfällig kunskap i svenska språket och låg ”bildningsnivå” så utgör de en högst påtaglig ekonomisk risk för arbetsgivaren. Om man undantar de vanliga riskerna vad gäller arbetsmoral och ärlighet så kan den arbetssökande som vid intervjutillfället ser ut som vilket person som helst för att vid anställningens början dyka upp med utseende hos en religiös extremist. Om arbetsgivaren inte viker sig dyker statens gorillor, DO, upp med ett ”förslag” som arbetsgivaren inte kan nobba.

  42
  1
 9. De snackar rasism hela tiden! Jimmies fel trots att SD inte har någon makt och uteslutits från allt.
  De har en von oben attityd. Sverige är perfekt. När de stackarna ser det vill alla som kommer bli svenska. Ös pengar över dem. Då det inte funkar skyll på rasism från folket.
  När dylika varelser tar fram diagram och kurvor blir jag misstänksam.
  Som al Gore som fick Nobelpris. Stod som en gammal lektor Hektor sektor med pekpinne och visade hur världen är.
  Alltid är det de som ska rädda de vanliga dödliga .
  Ett haveri är nu folkets fel. Världens högsta skatter till trots. Nu röstar de på nyans och inte sossarna som varit hygglo.
  En skolpojke av invandrarbakgrund sa till mig,jag är ingen jävla apa. Det går dåligt med Darwin. Adam och Eva gäller. Gamla testamentet och sedan koranen på det. Hans yrke kan som bäst bli kebabtekniker. Rasism eller realitet?

  38
  3

Kommentera