Tre länder utgör allvarliga hot mot Sverige

FÖRSVAR. Hotbilden mot Sverige har ökat sedan den ryska invasionen av Ukraina inleddes. Det sa Anna Sjöberg, operativ chef på Säpo, i SVT Morgonstudion. Hotet kommer inte bara från Ryssland utan också från Iran och Kina, enligt Sjöberg.

Anna Sjöberg Säpo

Vi pekar ut de här tre länderna som allvarliga hot mot Sveriges säkerhet. Det har spetsats till, säger Sjöberg.

Hoten utgörs bland annat av risk för cyberangrepp, underrättelseinhämtning och försök att värva agenter. Det kan också handla om att sprida desinformation för att gynna den egna statens motiv, säger Sjöberg till P1 Morgon.

Säpo

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Tre länder utgör allvarliga hot mot Sverige

 1. Det är dags för väljarna att välja en regering, som gör om myndigheterna till Sverigevänliga myndigheter, dvs tillsätter nya myndighetschefer där det behövs. En bra början skulle vara att myndigheterna ger svenska medborgare den fullödiga samhällsservice och säkerhet de betalar för. Säkerheten och samhällsservicen försämras på så många områden trots ständigt växande skattebördor på redan orimligt höga avgifter och skatter. Jag förstår inte varför de inte vill eller kan göra något annat än höja skatter och starta nya myndigheter utan samhällsnytta.

 2. Jag fattar att regeringen är okunnig, men det råder inbördeskrig i Sverige som regeringen har missat. Det är muslimerna som är det största hotet i Sverige, med sina mordbränder, mördande, misshandlande och våldtagande.

  16
 3. Men om Iran, Kina är ett hot mot Sverige då skall väl deras medborgare, dvs de med dubbla pass skickas hem där deras pass är giltiga. Rysslands medborgare skall väl åka hem när kriget är slut. Regeringen verkar inte göra sitt jobb med det här heller!

 4. Största hotet mot Sverige kommer från regeringskansliet och där varande ministrar.

  28
  1
 5. Modern krigsföring kan se ut lite hur som helst. Mest kända är muslimernas lågintensiva ockupation av andra länder genom folkförflyttningar. Att deras utövare hänvisar till koranen och medger att detta sker i nutid, visar på att man har detta som mål. Ett religiöst övertagande och kulturell omvälvning av andra stater kan inte ses som naturliga skeenden som skall accepteras, utan motarbetas hårt.

  Iran kanske inte ensamt tillhör detta scenario ännu även om landet är muslimskt. Varför inte nämna alla muslimska länder, eller religionen, som är det egentliga hotet.

  Kinas metoder ligger väl i så fall på det ekonomiska planet.

  18
 6. jaman utser kina iran och Ryssland ? som råkar vata dom länder som usa har konflikter med ?? för Sverige del är det då att dom länder säpo borde intressera sig för är väl dom ger problem med sjutingar sprängningar med mera altså altså länder med en muslimsk agenda ?
  det är ju uppendart att om biden och den mentala förvirringen höls på avstånd då var värden enklare och hoten mot gamla warsavapakteń länder minskade avsevärt.

  8
  1
 7. Det största hotet mot Sverige är diverse korkade och obildade politiker.

  58
 8. Så ska vi komma ihåg att Magdalena fått sitt jobb för att hon är kvinna, inte för sin kompetens.
  Och det gör inte saken bättre för Sveriges del.

  58
  1
 9. Glöm för all del inte EU-kommissionen, FN, Romklubben, Bilderberggruppen och World Economic Forum

  53
  1

Kommentera