Råttbajs och smutsig köttkvarn: Man kan inte städa varje minut

INRIKES. Råttbajs, smutsig köttkvarn och en fågel på charkdisken. Det är några brister miljökontoret hittat i livsmedelsbutiken Sindibad i Örebro. När SVT tittar närmare på verksamheten hittar vi misskötsel och anmärkningar som sträcker sig flera år tillbaka i tiden. – Det är problematiskt att det inte åtgärdas, säger Annelie Jönsson, miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Sindibad i Örebro. Bild: Google maps

SVT Nyheter Örebro har tidigare rapporterat att det är vanligare att miljökontoret hittar brister i så kallade fristående butiker, alltså butiker som inte tillhör stora kedjor.

En livsmedelsbutik i Örebro kommun sticker ut senaste åren – nämligen Sindibad.

Miljönämnden har nu beslutat om ett så kallat löpande vite mot butiken, alltså att butiken måste betala ett bötesbelopp varje gång livsmedelsinspektörer hittar vissa återkommande brister som inte åtgärdats.

I samband med kontroller i december fick butiken anmärkningar bland annat för att det saknades information om köttets ursprung i charkdisken, att ytor där kött hanterades var bristfälligt rengjorda och att det fanns fågelspillning i lokalen – och minst en fågel nära oförpackat kött.

SVT åker till Sindibad och frågar ägaren Mohamad Al Yousef varför verksamheten får anmärkningar av miljökontoret gång på gång. – Jag har pratat med dem. Om jag har problem så säg till mig och jag fixar, men de gick direkt och bara lämnade böter. De är mycket hårda mot små butiker, svarar Mohamad.

Mohamad Al Yousef är formell ägare, men i lokalen finns även den tidigare ägaren. Det är en nära släkting till Mohamad och när SVT är på plats i butiken får vi intrycket att han fortfarande är inblandad i verksamheten. Mannen har tidigare drivit en grossistfirma i Örebro och fick 2019 också ett löpande vite.

Det var kopplat till ett förbud att släppa ut oförpackade livsmedel på marknaden eftersom lokalen firman använde hade stora problem med möss.

-Pettersson håller med butiksägaren Mohamad Al Yousef, ”Man kan inte städa varje minut”, men jag säljer inte livsmedel. För övrigt undrar jag varför inte butiken slås igen efter upprepade brister…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Råttbajs och smutsig köttkvarn: Man kan inte städa varje minut

 1. Sverige är hysteriskt när det gäller hygien.
  Jag är aldrig magsjuk.
  Värm maten innan du äter, bakterierna dör.
  Och våra barnbarn skall duscha tre gånger om dygnet., så ofantligt löjligt.

  1
  1
 2. Ett sedan 30-40 år sedan inte helt ovanligt problem hos invandrarägda livsmedelsbutiker, restauranger och grossister. Det får en reda på om en pratar med socialarbetare och inspektörer. De berättar också att de beordras tystnadsplikt!

  33
  • Korrekt svenska är …det får man reda på om man pratar….Allt annat är genustrams.

 3. Och jag undrar varför vi inte skickar hem alla inavlade muslimer till Mellanöstern?
  Vad har dom tillfört Sverige? Svar, inget.

  41
  1

Kommentera