Försvarsministrar från Nato i extra möte

FÖRSVAR. I dag har Natoländernas försvarsministrar samlats i Bryssel och haft ett extrainsatt möte med anledning av kriget i Ukraina.

Även Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S), samt försvarsministrarna från partnerländerna Ukraina, Georgien och Finland deltog på mötet, står det i ett pressmeddelande från regeringen.

​Fokus var hur EU, Nato och Natos partnerländer kan samarbeta ännu mer för att hantera det kraftigt försämrade säkerhetsläget i Europa.

Peter Hultqvist sa på mötet att den svenska regeringens agerande efter Rysslands invasion av Ukraina vilar på tre ben; att driva på sanktioner mot Ryssland, stötta Ukraina och stärka Sverige.

Sverige fördömer å det kraftfullaste Rysslands oprovocerade och oberättigade aggression mot Ukraina, sa Hultqvist.

Han tog också upp att Sveriges samarbete med Nato ytterligare har fördjupats genom ökat informationsutbyte och samordning av aktiviteter och strategisk kommunikation, enligt pressmeddelandet.

Samarbeten med olika länder är viktiga för säkerheten och stabiliteten i vårt närområde. Vårt fördjupade partnerskap med Nato är oerhört viktigt givet det försämrade säkerhetsläget.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Försvarsministrar från Nato i extra möte

 1. Det är pinsamt med en försvarsminister som Hultkvist.
  Han är vapenvägrare, men ändå har han tilldelats en post som försvarsminister.
  Ett värdelöst kronvrak som försvarsminister, det kan nog bara ske i ett låtsasland som dagens mångkulturella katastrof, Sverige!
  Och han ska representera Sverige, det är skamligt och pinsamt!
  Han bör nog se sig om efter en annan sysselsättning som passar honom och hans hönshjärna bättre, -och här försöker jag faktiskt komma på ett passande yrke för Hultkvist, men jag kommer tyvärr inte på ett enda!

  14

Kommentera