Finland – Sverige, fem toppmöten på två dygn

FÖRSVAR. I dagarna kommer fem toppmöten hållas mellan Sverige och Finland och enligt Aftonbladet väntas ett fördjupat samarbete mellan länderna presenteras inom kort. – Båda regeringarna ser behov av intensifierad kontakt och behov av att strukturera upp redan etablerade kontakter utöver den krigsplanering som redan finns, säger en regeringskälla till tidningen.

En annan central placerad regeringskälla säger att Sverige kommer ”gå i takt med Finland”.

Under måndagen kommer Sverige och Finlands försvarsministrar träffas i London och i kväll kommer statsminister Magdalena Andersson träffa den finske presidenten Sauli Niinistö. Under måndagen har även ländernas EU-ministrar träffats. I morgon ska Sverige och Finlands talmän träffas i ett möte, då kommer även kung Carl XVI Gustaf att närvara. På onsdag kommer ländernas inrikesministrar att träffas, enligt Aftonbladet.

-Pettersson gillar samarbetet med Finland och norden, men vår Försvarsminister Peter Hultqvist (S) har förhandlat fram 18 olika försvarssamarbeten med olika länder sedan han blev försvarsminister den 3 oktober 2014. Hultqvist (S) påstår att denna röra av avtal ger en lika stark säkerhetsgaranti som ett Natomedlemskap. Det tror varken jag eller Hultqvist på.

Sveriges försvar rankas på plats 25 och Finland på plats 59 i världen.

***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Finland – Sverige, fem toppmöten på två dygn

 1. Dom måste ha så många möten för att fatta vad dom pratade om på
  föregående möten,men det lär väl inte hjälpa speciellt mycket när dessa
  två figurerna flummar omkring i ångorna av ädla drycker.

 2. Värnpliktsvägraren Peter Hultkivist är väl för gammal att göra lumpen nu,
  men han kan ju söka till Hemvärnet, vapen vill han säkert inte använda
  men en slangbella klarar han väl av.

  Det är lätt att se att Sverige inte brytt sig om försvaret, först var tomhylsan
  försvarsminister, sen en som vägrar göra lumpen, en ÖB som fjantar
  runt i Pridetåg, en tidigare Statsminister som berdömde försvaret som
  ett särintresse??

 3. Toppmöte för regeringen = Åka limousine, träffas i fina varma salar med kaffe och semlor. Inget krav på att prestera.

  Vet ni t.ex. varför politiker och media alltid tycker att brott mot dem är ett ”demokratibrott” och extra allvarligt? Jo för politikern vill styra Sverige i symbios med den skumma journalisten utan att utsättas för ”hatbrott”. Man äger landet och gör vad man vill. Jag tycker man skall se brott mot politiker och journalister som vilket brott som helst, möjligtvis att man tycker extra synd om förövaren då media och politik är skitstövlarnas skitstövlar.

 4. Och Ryssland ligger visst på en andraplats i det teoretiska indexet, men den senaste tidens praktiska färdigheter lär dra ner den positionen många hack.

  12
  • Nato gör potatismos av Ryssland. Dock börjar jag alltmer tro att Finland+Sverige (med lite materiellt bistånd från andra länder) i övrigt själva skulle klara Kommunist-Puttes dvärgar, om han skulle börja fundera på att attackera FI+SE under Natoanslutningsprocessen. Finland och Sverige hör verkligen samman. Finland har mer manskap, Sverige har mer redskap. Så knäcker vi själva Ryssen, så låt oss gå med i Nato, för frihetens skull. Hoppas om Finland ansöker om några månader, att Sverige nu för 17 hakar på med en ansökan också. Fred, frihet och demokrati kommer sällan gratis, det måste man kämpa för att få och tydligen också för att behålla.

   Ryssland ut ur Ukraina OMGÅENDE!
   Och sluta drömma om att styra Finlands & Sveriges säkerhetspolitik.

   14
   3
 5. Om svenska, lätt nersupna sossar som alkisen M och svullot P, vill orka ta en bra diskussion kan de ta en sannamarin till frukostdrinken!

  14
 6. Med Magdalena Andersson och Peter ”smink grisen” Hultqvist blir det nog inte mycket
  annat än möten med middagar.
  Skulle gissa att största instabiliteten infinner sig i Hultqvists ben efter lite supning med
  rödvinsnäsan Andersson.
  Nu väntar Sveriges befolkning på ett snabbt beslut om en Nato ansökan.
  Finland kommer iallafall ansöka inom kort.
  Men skillnaden på Finland och Sverige är att Finland gör det och Sverige snackar bara.

  20
  6
  • Karl.

   Analysera sa kultingen = år?

   Jobba med munnen sa bill, ja, och utan ansvar sa bull?

   12
   3
 7. Filmen innehåller en hel del faktafel. Antalet soldater i Finland uppges var 23000. Det är i själva verket antalet värnpliktiga som rycker in och utbildas årligen. Man har 12000 yrkesmilitärer och 280 000 stridsklara soldater och 900000 i reserv

  29
  • Ja, den var relativt värdelös. Personen som satt ihop den vet inte ens skillnaden mellan statschef och regeringschef.

   11
   1
 8. Jag har sett filmerna ”Framom främsta linjen” , ”Talvisota” och ett par andra. När det gäller Finland, är jag väldigt vänlig, även med de baltiska länderna.

  Ryssen inte så mycket alls.

  14

Kommentera