Nya namn på SD:s riksdagslista inför valet

VALET 2022. Sverigedemokraterna har ett tiotal nya namn på sin riksdagslista när partiet i dag har valkonferens. Utav de 60 namn som finns på listan är ett tiotal nya. Bland nykomlingarna finns EU-parlamentarikern Jessica Stegrud på plats åtta och Elsa Widding på plats tolv. Widding är känd för att kritisera politikernas presentation av de vetenskapliga rapporterna om global uppvärmning. Listan består av 17 kvinnor och 43 män.

Under valkonferensen ska partiet bland annat också ta ställning till en ny Nato-linje. Linjen innebär att ett svenskt medlemskap ska utredas och att partiet ska säga ja till en Nato-anslutning om säkerhetsläget kräver det, eller om Finland går med.

Det är lätt att vara efterklok. Det är naturligtvis glädjande att regeringen äntligen tycks ha förstått vikten av ett starkt civilförsvar och en god beredskap (SvD Debatt 11/4). Tyvärr rasar redan krisen i Sverige och behoven är nu större än någonsin. Hade denna och föregående regering lyssnat på oss hade vi i dag befunnit oss i en helt annan situation. Vi har sedan vårt inträde i Sveriges riksdag för tio år sedan propagerat för att utöka beredskapen och återupprätta ett starkt totalförsvar, skriver Jimmie Åkesson på Sverigedemokraterna.

-Pettersson säger att de som ställt till det med försvaret, skolan, invandringen, elförsörjningen, brottsligheten med mera är fel personer att rätta till felen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Nya namn på SD:s riksdagslista inför valet

 1. Äntligen meritokrati…. Två vassa hjärnor som inte står upp till halsen i känslodöden där flum partierna härjat över årtionden.

 2. Det låter ju bra.men för mig och familjen får dom ingen röst..Sd är inte som för 10 år sen..
  Själv kallar jag dom Nya Folkpartiet.
  Våra röster går till
  AFS
  Ponnsan

  10
  3
 3. Elsa widding må vara väldigt duktig och kommer att bli en klar tillgång för SD, men kommer hon att generera några nya röster till partiet?
  Hur pass känd är hon egentligen ute bland folk som inte följer alternativa medier.
  Vi får ju heller inte glömma att SD har sparkat många som har gått vidare till bla AFS och tagit med sig en del väljare.
  Ska bli spännande att se hur det går i höst.

  10
 4. Äntligen får vi ett riktigt underhållningsprogram i TV. Debatten mellan på ena sidan Elsa Widding och Jessica Stegrud och på andra sidan Annika Strandhäll och Farmanbar som efter pausen byts till Bolund och Stenevi.

  29
  1
 5. Tack blodsven, du tog orden ur munnen på mig. Hon måste vi få in, så fablerna kan bemötas med kunskap.

  43
  1
 6. Elsa Widding blir en stor tillgång med sina enorma kunskaper och intelligens. Våra korkade och arroganta sozzehäxor lär få stora problem att föra en saklig debatt mot henne…

  60
  • Munnen på dessa sossar kommer säkert att mala på ändå, men sakliga
   argument får dom nog överlämna till Elsa Widding och Jessika Stegrud!

   23
   1

Kommentera